ΕΛΛΑΔΑ

Τρίκαλα: Δεκάδες κρούσματα στα Μεγάλα Καλύβια – Σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Τρίκαλα: Δεκάδες κρούσματα στα Μεγάλα Καλύβια – Σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ
IN TIME

Έντονη η παρουσία της Αστυνομίας – Αναμένονται μαζικά rapid tests

Λίγο η χαλαρότητα των ημερών, λίγο η απροσεξία και ο συνωστισμός έφεραν αύξηση του ιικού φορτίου σε χωριό των Τρικάλων, το οποίο είναι ανάστατο από πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού.

Ο λόγος για τα Μεγάλα Καλύβια, που τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που έχει προκαλέσει την ανησυχία τόσο στους κατοίκους και στις αρμόδιες αρχές, σημαίνοντας συναγερμό.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες του tv10.gr, αναφέρουν πως επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 υπάρχουν σε τουλάχιστον 5 με 6 οικογένειες Μεγαλοκαλυβιωτών, με κάποια περιστατικά να νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Μάλιστα, κατάστημα του χωριού χρειάστηκε να κλείσει κάποιες μέρες λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος, προκειμένου να γίνουν όλα όσα ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τις ημέρες των γιορτών, η απειλή του covid- 19 δεν φόβισε αρκετούς νέους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε σπίτι, όπου και εκεί έκανε πάρτι ο κορονοϊός.

Στο μεταξύ, έντονη ήταν σήμερα και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χωριό, με εντατικές περιπολίες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλατείες και γενικότερα σε δημόσιος χώρους.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί πως ως γνωστόν στο χωριό λειτουργεί γηροκομείο και μέχρι στιγμής, δεν έχει καταγραφεί κανένα θετικό κρούσμα covid-19, κάτι που δείχνουν οι συχνοί έλεγχοι που διενεργούνται εκεί. Γεγονός που αποδεικνύει πως η τακτική και τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που ακολουθούνται, τόσο για τους ηλικιωμένους, όσο και για τους εργαζόμενους είναι αυστηρά.

Τις επόμενες ημέρες, ίσως της Κυριακή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και η ομάδα της ΚΟΜΥ Τρικάλων θα βρεθεί στο χωριό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Μια εβδομάδα πίσω πηγαίνει το click away – Ανησυχία για την Αττική