ΕΛΛΑΔΑ

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για το Σαββατοκύριακο της καλοκαιρίας: Εντατικοί έλεγχοι σε πάρκα και...παραλίες

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για το Σαββατοκύριακο της καλοκαιρίας: Εντατικοί έλεγχοι σε πάρκα και...παραλίες
Intime News

Εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων ενόψει της καλοκαιρίας το Σαββατοκύριακο

Οι προγνώσεις για τον καιρό του Σαββατοκύριακου δεν πέρασαν απαρατήρητες από τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού που είναι επιφορτισμένα με τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει σε ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες και έτσι οι Αρχές φοβούνται φαινόμενα συνωστισμού σε πεζοδρόμους του παραλιακού μετώπου της Αθήνας, παραλίες, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους.

Στο πλαίσιο αυτό οι αστυνομικές δυνάμεις που καλούνται να επιτηρήσουν τα μέτρα θα έχουν αυξημένη παρουσία σε όλα τα σημεία που έχουν χαρτογραφηθεί ως «εστίες συναθροίσεων». Μία γεύση είχε δοθεί από την ημέρα των Θεοφανίων, όταν ανοιχτοί χώροι στην Αττική πλημμύρισαν από κόσμο.

Τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λαμβάνουν υπόψη την κόπωση του κόσμου και έτσι προκρίνεται δόγμα ήπιας αστυνόμευσης, με προτροπές για αποφυγή συνωστισμού από μεγάφωνα περιπολικών. Προτροπές θα κάνουν προς τους πολίτες και άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Μόνο σε περιπτώσεις που μετά τις συστάσεις κάποιοι επιμένουν να αγνοούν τους αστυνομικούς θα επιβάλλονται πρόστιμα. Παραβάσεις βέβαια θα βεβαιώνονται και σε όσους μετακινούνταν άσκοπα χωρίς τα σχετικά sms και έγγραφα, ενώ αυστηρή θα είναι η τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 21.00. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε «σφραγίσματα» κεντρικών δρόμων για τον έλεγχο του συνόλου των οχημάτων.

Η αυξημένη αστυνομική παρουσία στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής και στα πάρκα θα ισχύει τόσο για σήμερα Σάββατο όσο και για αύριο Κυριακή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.