emvolio.gov.gr: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των εγκύων - Τι πρέπει να προσέξετε

Newsbomb

Pixabay

Εμβόλιο ΚορονοϊούΗ Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, μίλησε στην σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και τους εμβολιασμούς, ιδιαιτέρως όσον αφορά τις εγκύους

«Αποτελεί σημαντικό βήμα προόδου για τους εμβολιασμούς» η σημερινή έναρξη λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr στην οποία οι πολίτες, αρχικά όσοι είναι άνω των 85 ετών καθώς έχει γίνει προτεραιοποίηση όσων θα εμβολιαστούν, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού έτσι ώστε να προσέλθουν στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο και να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο ευαίσθητο θέμα της εγκυμοσύνης, το οποίο κατά την περίοδο της πανδημίας, απασχολεί σημαντική μερίδα του πληθυσμού.

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, η περίοδος της εγκυμοσύνης αποτελούσε ανέκαθεν ζήτημα που αντιμετωπιζόταν με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά τις έρευνες των εμβολίων.

Διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο κατά της COVID φαίνεται ότι είναι απίθανο να έχει οποιαδήποτε επιβάρυνση στην έγκυο ή το κύημα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως στο συγκεκριμένο εμβόλιο δεν περιλαμβάνονται οι δοκιμές σε εγκύους, γι' αυτό τον λόγο συνέστησε να μην γίνεται κατά τη διάρκεια της κύησης.

Στην περίπτωση που το εμβόλιο γίνει σε γυναίκα η οποία είναι έγκυος σε καμία περίπτωση δεν συνιστάται διακοπή της κύησης. Αν έχει γίνει η πρώτη δόση, τότε η δεύτερη μπορεί να προγραμματιστεί μετά την κύηση.

Επίσης, μετά από τον εμβολιασμό μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε διάστημα ο προγραμματισμός μίας εγκυμοσύνης.

Η ίδια ζήτησε να ζυγίσει κανείς τον κίνδυνο από την ίδια τη λοίμωξη, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος και για έγκυο και για κύημα.

Δείτε την συνέντευξη τύπου:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο - Πιερρακάκης: Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό - Οι τρόποι για να κλείσετε ραντεβού

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved