ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην Ηλεία: Νέα στοιχεία για τον φύλακα που κατασπάραξαν σκύλοι -Ζητά απαντήσεις η οικογένεια

Θρήνος στην Ηλεία: Νέα στοιχεία για τον φύλακα που κατασπάραξαν σκύλοι -Ζητά απαντήσεις η οικογένεια

Φρικτή επίθεση από δύο σκυλιά δέχτηκε 56χρονος φύλακας σε εργοστάσιο - Ένα από τα σκυλιά φέρεται να ήταν εκπαιδευμένο για να είναι επιθετικό.

Τα δάκρυα των παιδιών του στην κηδεία μπροστά σε συγγενείς, φίλους και γείτονες που τον ζούσαν καθημερινά, διαδέχονται τις αυτοψίες στο μοιραίο σημείο και τις εκτιμήσεις για τα αίτια της φονικής επίθεσης.

Όλοι όσοι γνώριζαν τον 56χρονο φύλακα προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το αναπάντεχο κακό και ταυτόχρονα να μάθουν πώς και γιατί τα δύο σκυλιά της εταιρείας του επιτέθηκαν με τόση αγριότητα.

Στα παγωμένα βλέμματα των φίλων του και στα αναφιλητά των στενών συγγενών του έξω από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα, συμπυκνώνεται ο πόνος της απώλειας. Έχουν περάσει δύο 24ωρα από τη στιγμή που τα δύο Βελγικά ποιμενικά του στέρησαν τη ζωή στο συσκευαστήριο που εργαζόταν και όλοι ψάχνουν τις απαντήσεις.

Δύο βελγικοί ποιμενικοί σκότωσαν τον άτυχο φύλακα

Πρόκειται για σκυλιά που χρησιμοποιούνται ως φύλακες και έχει στις τάξεις του και ο ελληνικός στρατός. Ατρόμητοι και έξυπνοι, γεμάτη ενέργεια, για να εκπληρώσουν κάθε αποστολή που θα τους ανατεθεί.

Εκπαιδευτής εξηγεί πως αυτή η ράτσα θέλει την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε η συνύπαρξη με ανθρώπους να μην ελλοχεύει κινδύνους.

Ο εκπαιδευτής βλέπει πίσω από την επίθεση μια συνύπαρξη προβληματική. Θεωρεί ότι δεν υπήρχε σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στα σκυλιά και τον φύλακα που τα πρόσεχε και προσθέτει ότι για κάποιο λόγο είχε χαθεί ο σεβασμός προς το αφεντικό τους. Τα σκυλιά, όπως φαίνεται, έψαχναν την ευκαιρία για να του επιτεθούν.

Το χρονικό της επίθεσης

Στο συσκευαστήριο της Αμαλιάδας, ο χρόνος σταμάτησε αργά το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, όταν ο 56χρονος φύλακας βρέθηκε νεκρός.

Το μυστήριο της τραγωδίας δεν μπορεί να λυθεί από τις κάμερες ασφαλείας, αφού όλες ήταν εκτός λειτουργίας. Από το σημείο που βρέθηκε το θύμα και από εκείνο που στέκονταν τα δύο σκυλιά, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι ο φύλακας τα έλυσε και εκείνα του επιτέθηκαν.

Εκείνα τα δραματικά λεπτά της περασμένης Κυριακής ο άτυχος Χρήστος Βασιλόπουλος, ήταν μόνος και αβοήθητος. Οι δύο Βελγικοί ποιμενικοί δεν έκαναν πίσω όταν ο φύλακας έπεσε αιμόφυρτος από τα πρώτα χτυπήματα.

Φιλόζωοι αλλά και εκπαιδευτές σκύλων, τονίζουν πως δεν πρέπει να μπει η ταμπέλα των δολοφόνων στα σκυλιά της συγκεκριμένης ράτσας. Με τον σωστό χρόνο και την κατάλληλη εκπαίδευση όπως μας λένε, η συνύπαρξη μαζί τους δεν κρύβει κανέναν απολύτως κίνδυνο.

Η οικογένεια του θύματος ζητάει να συνεχιστούν οι έρευνες μέχρι να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια της τραγωδίας.

Στο Mega, μίλησε η Βασιλική Πανταζή, δικηγόρος των ιδιοκτητών ακινήτου, η οποία ανέφερε ότι ένα εκ των σκυλιών ήταν ειδικά εκπαιδευμένο για να επιτίθεται.

Επίσης, δεν ήταν παρών ο ιδιοκτήτης του στο συσκευαστήριο εδώ και μήνες και δεν είναι γνωστό κατά πόσον ο άτυχος φύλακας ήταν εξοικειωμένος με σκυλιά που είχαν τέτοια εκπαίδευση.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανήθικοι Τούρκοι: Τινάζουν στον αέρα τις διερευνητικές - Αδιανόητες απαιτήσεις στο Αιγαίο