ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Σε εγρήγορση η Πολιτική Προστασία, ευρεία σύσκεψη παρουσία Χρυσοχοΐδη

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Σε εγρήγορση η Πολιτική Προστασία, ευρεία σύσκεψη παρουσία Χρυσοχοΐδη

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» αναμένεται να βάλει στο… ψυγείο όλη την Ελλάδα και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει συναγερμός. Ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τη συμμετοχή Χαρδαλιά, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Περιφερειών.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που θα σαρώσει όλη την Ελλάδα έχει αρχίσει να κάνει την επέλασή του. Τις επόμενες ώρες τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν, με αποτέλεσμα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να είναι σε εγρήγορση.

Για να αντιμετωπιστούν όλα τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Λέανδρος», μάλιστα, έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων, στην οποία θα δώσει το «παρών» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς και αρκετά ακόμα αρμόδια στελέχη όλων των φορέων.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 15/01 στις 10.00, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), για το βέλτιστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο Διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης Σχεδιασμού – Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη στο Μετρό: Συγκλονίζει το θύμα – Νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος