ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» λοιμωξιολόγων για την Αττική - Στο «κόκκινο» Παγκράτι, Κυψέλη και Πατήσια

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» λοιμωξιολόγων για την Αττική - Στο «κόκκινο» Παγκράτι, Κυψέλη και Πατήσια

Κορονοϊός: Σε συναγερμό βρίσκονται οι λοιμωξιολόγοι για το κέντρο της Αθήνας κυρίες και κύριοι καθώς αυτή τη στιγμή εντοπίζονται τουλάχιστον 800 ενεργά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή.

Η μεγάλη ανησυχία δεν είναι άλλη από τις αντοχές των νοσοκομείων καθώς ήδη καταγράφεται αύξηση 8% στις εισαγωγές τα τελευταία 24ωρα ενώ η πληρότητα σε μονάδες εντατικής θεραπείας αγγίζει 59%.

Σε πορτοκαλί συναγερμό έχουν θέσει την καρδιά της Αττικής οι λοιμωξιολόγοι. Από την αρχή του χρόνου στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν εντοπιστεί 816 κρούσματα.

Η κατάσταση στην Αθήνα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις της επιτροπής, καθώς αν πλησιάσει την κόκκινη γραμμή τότε θα σημάνουν τη λήξη κάθε δραστηριότητας. Ήδη αρχίζει να διαφαίνεται αύξηση στις εισαγωγές κατά 8%, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ αγγίζει το 59%

Ο Δήμος Αθηναίων είναι ο μεγαλύτερος φόβος των ειδικών. Το κέντρο, το Παγκράτι η Κυψέλη και τα Πατήσια βρίσκονται στο μικροσκόπιο. Έντονο είναι το ενδιαφέρον των επιστημόνων και για τον υπόλοιπο κεντρικό τομέα με Βύρωνα, Γαλάτσι, Δάφνη, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καισαριανή και Νέα Φιλαδέλφεια να εμφανίζουν αυξημένο ιικο φορτίο.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες 35-54 με το υπουργείο Υγείας να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Στα στοιχεία που έχουν οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι αποτυπώνεται η κατάσταση των Χριστουγέννων, ενώ η κινητικότητα της πρωτοχρονιάς θα καταγραφεί σε αριθμούς την επόμενη εβδομάδα.

ΙΣΑ και Περιφέρεια Αττικής και o ΙΣΑ προτίθενται να αναλάβουν τον εμβολιασμών των ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν

Toν εμβολιασμό των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων που δεν μπορούν να μετακινηθούν προτίθεται να αναλάβει ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής, διαθέτοντας στο υπουργείο Υγείας, τα εξειδικευμένα κλιμάκιά τους, προκειμένου να συμβάλλουν στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Πρόκειται για δύο ασθενοφόρα και 10 κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι, στελεχωμένες με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σχολιάζοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή η ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού που κινδυνεύει από τις επιπλοκές της Covid-19 λοίμωξης, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε ότι «πρέπει να προηγηθεί στον εμβολιασμό». Επισήμανε δε ότι το εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κινητών Ομάδων έχουν διενεργήσει όλους αυτούς τους μήνες εκατοντάδες rapid test συμβάλλοντας σημαντικά στην επιδημιολογική επιτήρηση του Λεκανοπεδίου. «Είμαστε κοντά στον κάθε πολίτη της Αττικής και ειδικά σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη», τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.