ΕΛΛΑΔΑ

Ταραντίλης: Ουρές υπήρξαν επειδή τηρήθηκαν τα μέτρα μέσα στα καταστήματα

Ταραντίλης: Ουρές υπήρξαν επειδή τηρήθηκαν τα μέτρα μέσα στα καταστήματα

Ο ίδιος απέδωσε τις εικόνες στο γεγονός ότι τηρήθηκαν τα μέτρα.

«Ο λόγος που υπήρχαν ουρές ήταν επειδή τηρήθηκαν τα μέτρα σε εσωτερικούς χώρους. Το σημαντικό είναι ότι οι ουρές τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο κόσμος φορούσε μάσκες» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Ταραντίλης προσθέτοντας: «ο κόσμος τηρεί τα μέτρα, φοράει μάσκες, τηρεί τα SMS αυτή είναι η εικόνα».

Ωστόσο και με αφορμή την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της μετάλλαξης του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε ότι «σε κάθε περίπτωση, απαιτείται μεγάλη προσοχή και σχολαστική τήρηση των μέτρων ατομικής και συλλογικής προστασίας από όλες και όλους μας. Αν δεν προσέξουμε μπορεί πολύ γρήγορα τα δεδομένα να ανατραπούν».

«Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες, ενώ η έξαρση μπορεί να έρθει αστραπιαία. Είναι ανάγκη να είμαστε όλες και όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί για να αποφύγουμε κάθε πισωγύρισμα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Ταραντίλης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα - σύμφωνα με τους τελευταίους εβδομαδιαίους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) - εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. «Ενώ σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη είναι στο «κόκκινο», η Ελλάδα είναι στο «πορτοκαλί» και σχεδόν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με «πράσινες» περιοχές» τόνισε.

Ωστόσο χαρακτήρισε «μείζον ζήτημα προβληματισμού τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο» τις μεταλλάξεις του ιού.

Τόνισε, δε, ότι «στη χώρα μας εφαρμόζεται - από τις πρώτες μέρες που εμφανίστηκαν τα νέα στελέχη του ιού - αυστηρό σύστημα ελέγχου της εισόδου από το εξωτερικό με επταήμερη καραντίνα. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το ECDC προχωρά στη δημιουργία ενός Δικτύου για την ενίσχυση της επαγρύπνησης, της επιτήρησης και της διάγνωσης νέων στελεχών, σε όλη την Ελλάδα».

Διερευνητικές επαφές

Όσον αφορά τις διερευνητικές επαφές επανέλαβε ότι «δεν είναι διαπραγματεύσεις, ούτε έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα».

«Στόχος είναι να πιάσουμε το νήμα από το σημείο που διακόπηκαν οι επαφές το 2016. Να εξετάσουμε αν υπάρχει σημείο σύγκλισης, για να οδηγηθούμε ενδεχομένως σε διαπραγματεύσεις για το ένα και μοναδικό θέμα που μας απασχολεί. Αυτό της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι ξεκάθαρο - όπως άλλωστε έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - ότι καμία συζήτηση δεν αφορά την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα της χώρας μας. Είναι αυτονόητο ότι η ελληνική πλευρά προσέρχεται με καλή πίστη και προσδοκά να πράξει το ίδιο και η τουρκική» κατέληξε για το θέμα ο Χρήστος Ταραντίλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Την Πέμπτη απολογείται ο 38χρονος - «Θα μάθετε την αλήθεια»

Ροή Ειδήσεων