ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: Τα σκάφη που έβαλε στο μικροσκόπιο το λιμενικό και οι απαντήσεις από την προπέλα

Σήφης Βαλυράκης: Τα σκάφη που έβαλε στο μικροσκόπιο το λιμενικό και οι απαντήσεις από την προπέλα
InTime

Σήφης Βαλυράκης: Για περισσότερο από μια ώρα κατέθεσε στο Λιμενικό της Χαλκίδας ο αυτόπτης μάρτυρας που είδε τον καυγά ανάμεσα στον εκλιπόντα και τον καπετάνιο αλιευτικού σκάφους στην Ερέτρια. Το «κλειδί» για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ερέτριας την Κυριακή (24.01) το βράδυ, με την οικογένειά του και τον δικηγόρο της να ζητούν περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης καθώς κάνουν λόγο για ανθρωποκτονία.

Η ύπαρξη μαρτύρων που επιβεβαίωσαν τον διαπληκτισμό του Σήφη Βαλυράκη με καπετάνιο αλιευτικού, επαγγελματικού, σκάφους πριν ο εκλιπών βρεθεί στη θάλασσα, ενίσχυσε τους ισχυρισμούς πως ο θάνατός του δεν προήλθε από ατύχημα και η διερεύνηση της υπόθεσης είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη.

Το απόγευμα της Τετάρτης (27.01), αυτόπτης μάρτυρας που είδε το αλιευτικό να προσεγγίζει το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη και να κινείται κυκλικά γύρω του με επιθετικές διαθέσεις, ενώ οι δυο άνδρες είχαν και λεκτική αντιπαράθεση, κλήθηκε στο Λιμενικό της Χαλκίδας για να δώσει κατάθεση. Εκεί μίλησε στους αρμόδιους για περισσότερο από μια ώρα και είναι πολύ πιθανό η κατάθεσή του να αποτελέσει το «κλειδί» για να ξετυλιχτεί το… κουβάρι της υπόθεσης.

Σύμφωνα με όσα είπε και ο ίδιος κατά την αποχώρησή του από το Λιμενικό της Χαλκίδας, είδε πάνω από 30 φωτογραφίες σκαφών έτσι ώστε οι αρχές να εντοπίσουν ποιο είναι το επίμαχο αλιευτικό. «Μου δείξανε φωτογραφίες, περιέγραψα πως ήταν το σκάφος. Ταιριάζανε σε αυτή την περιγραφή περίπου δυο-τρία», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας και πρόσθεσε: «Είδα πάνω από 30-40 φωτογραφίες, αλλά δεν μπορούσα να διευκρινίσω 100% ποιο είναι το σκάφος».

Απαντήσεις από την προπέλα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μετά την ιατροδικαστική εξέταση της σορού του Σήφη Βαλυράκη, ο πρώην υπουργός έφερε τραύματα στο λαιμό από προπέλα σκάφους. Η περαιτέρω έρευνα θα διαλευκάνει αν επρόκειτο για την προπέλα του δικού του σκάφους ή για την προπέλα του αλιευτικού. Σύμφωνα με τον Γιώργο Σπύρου, δικηγόρο και προσωπικό φίλο της οικογένειας, θεωρείται απίθανο ο εκλιπών να έχει χτυπηθεί από την προπέλα του δικού του σκάφους κι αυτό εξετάζεται από τις αρχές με αυτοψίες από πραγματογνώμονες.

«Σήμερα έγινε ιατροδικαστική αυτοψία από τεχνικό μας σύμβουλο που δεν είχε άλλα ευρήματα από αυτά του τακτικού ιατροδικαστή. Εκκρεμεί να γίνει αύριο μια αυτοψία στην προπέλα του Σήφη Βαλυράκη ώστε να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χτυπήθηκε από την δικιά του προπέλα. Η εκτίμησή μου είναι ότι θα αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο. Οι προπέλες των ερασιτεχνικών σκαφών είναι μικρές, με άλλο βήμα. Ενώ των αλιευτικών έχουν άλλη διάμετρο», είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Σπύρου.

«Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια. Είναι προφανές, τώρα αν θα αποδοθεί δόλος σκοπού, ενδεχόμενος δόλου, αμέλεια, ο τρόπος που θα διατυπωθεί η κατηγορία είναι αρμοδιότητα των δικαστικών αρχών», υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολοταχώς για σκληρό lockdown στην Αττική – Τα έκτακτα μέτρα που έρχονται