ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στον Έβρο: Αυτός ήταν ο ήρωας Πυροσβέστης που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει μαθητές

Θρήνος στον Έβρο: Αυτός ήταν ο ήρωας Πυροσβέστης που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει μαθητές
Facebook

Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί την απώλεια του 46χρονου αρχιπυροσβέστη, Γιάννη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Δευτέρα κατά τη διάρκεια επιχείρησης απεγκλωβισμού μαθητών στην Αλεξανδρούπολη εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Ο 46χρονος πυροσβέστης, πατέρας τριών παιδιών, πνίγηκε καθώς παρασύρθηκε απ’ τα νερά στον οικισμό Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης. Είχε κληθεί για τον απεγκλωβισμό 21 μαθητών και εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου Απαλού που έχουν εγκλωβιστεί λόγω της βροχόπτωσης.

Αυτός ήταν ο άτυχος πυροσβέστης:

pirosvestis.jpg

Δείτε φωτογραφίες στη gallery:

Όπως αναφέρει το e-evros.gr, ο 46χρονος πυροσβέστης, δεν μπόρεσε να βγει από το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο ήταν και οδηγός, καθώς το όχημα είχε εγκλωβιστεί από τα νερά της βροχής και ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε και τελικά βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα πιο πέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

Όλο το σώμα της Πυροσβεστικής είναι σοκαρισμένο και όλα αυτά ενώ η βροχή συνεχίζεται και είναι έντονη σε όλη την περιοχή του Έβρου.

Αφού εντοπίστηκε, ο 46χρονος αρχιπυροσβέστης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο Νίκος Χαρδαλιάς, έγραψε το δικό του μήνυμα για τον άτυχο πυροσβέστη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι «άλλος ένας ήρωας θυσιάστηκε στην μάχη για την ανθρώπινη ζωή».

Η ανάρτησή του:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολικό lockdown στην Αττική: Πιο κοντά από ποτέ - Οι εισηγήσεις των ειδικών