ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση αεροσκάφους στα Ιωάννινα: Συνεχίζεται το θρίλερ-Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες οι έρευνες

Εξαφάνιση αεροσκάφους στα Ιωάννινα: Συνεχίζεται το θρίλερ-Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες οι έρευνες

Οι έρευνες συνεχίζονται τόσο με επίγεια όσο και με αέρια μέσα, όμως οι καιρικές συνθήκες  αλλά και η γεωγραφική διαμόρφωση της περιοχής, δυσκολεύουν το έργο των σωστικών συνεργείων

Κανένα αποτέλεσμα δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής από τις έρευνες που συνεχίζονται αδιάκοπα για τον εντοπισμό του μικρού αεροσκάφους που εξαφανίστηκε μαζί με τον 32χρονο χειριστή την Κυριακή, κοντά στο Ανατολικό Ζαγόρι Ιωαννίνων. Σημειώνεται ότι ο πιλότος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από την Κοζάνη στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ο μάδα του Ερυθρού Σταυρού με drone συμμετείχε για ένα διάστημα στην αναζήτηση, όμως λόγω της χαμηλής νέφωση και της ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή, ούτε με αυτόν τον τρόπο εντοπίστηκαν συντρίμμια το αεροσκάφους ή ο πιλότος.

Η ομάδα έρευνας που διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, δεν κατόρθωσε να συμμετάσχει στην έρευνα, λόγω της καταιγίδας που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στις έρευνες συμμετέχουν και πολλοί εθελοντές -ανάμεσά τους δεκάδες ιρακινοί πιλότοι. Τα ίχνη του αεροπλάνου χάθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων στο ανατολικό Ζαγόρι. Η γεωγραφία αλλά και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τις έρευνες, με αποτέλεσμα να έχουν σταματήσει προσωρινά. Η Πολιτική Προστασία και οι ομάδες έρευνας θα συνεχίσουν την αναζήτηση αύριο με το πρώτο φως της μέρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολικό lockdown στην Αττική: Πιο κοντά από ποτέ - Οι εισηγήσεις των ειδικών

Ροή Ειδήσεων