ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown - Γώγος: Το καθολικό κλείσιμο στο τραπέζι, δεν αποκλείω τίποτα για τα σχολεία στην Αττική

Lockdown - Γώγος: Το καθολικό κλείσιμο στο τραπέζι, δεν αποκλείω τίποτα για τα σχολεία στην Αττική

Για σοβαρό θέμα στην Αττική με τον κορονοϊό έκανε λόγο ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ο οποίος πρόσθεσε ότι «είναι στο τραπέζι» το ολικό lockdown.

«Eλπίζω να μην φθάσουμε εκεί» πρόσθεσε για το σενάριο του καθολικού lockdown ο καθηγητής Παθολογίας που είναι το δεύτερο μέλος της επιτροπής των ειδικών που μιλά ανοιχτά για ολικό lockdown μετά τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

Ο ίδιος επισήμανε στο ραδίοφωνο του Alpha 98,9 ότι «θα δούμε τις επόμενες ημέρες τη δυναμική της επιδημίας» και την Παρασκευή θα κάνει η επιτροπή την εισήγησή της, για περαιτέρω μέτρα, εφόσον χρειαστεί.

Παραδέχτηκε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με την Αττική και γι' αυτό δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα - αν συνεχιστεί αυτή η αυξητική τάση - ακόμη και το κλείσιμο των σχολείων.

«Την Παρασκευή θα παρθούν αποφάσεις. Όλα είναι πιθανόν να τα δούμε. Τα σχολεία είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Θέλουμε να συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά σε κάθε περίπτωση να συμβεί κάτι που ξεφεύγει από τα όρια που θέλουμε να ελέγχουμε, θα εξετάσουμε τα πάντα. Αν πάρουμε κανά μέτρο παραπάνω, θα είναι για το καλό του κόσμου», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Κατά τον ίδιο το πιο ασφαλές «θα ήταν να κλείσουμε τα πάντα για έναν χρόνο, αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν γίνεται».

Σχολιάζοντας την επιστροφή σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων για πρώτη φορά μετά της 29 Δεκεμβρίου ο Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την άποψη ότι «είναι αποτέλεσμα συνάθροισης πολλών παραγόντων. Υπήρξε μεγάλη κινητικότητα, βλέπετε τι γίνεται στην Αθήνα, με τον κόσμος στα μαγαζιά, στους δρόμους, στις πλατείες. Το λιανεμπόριο πρόσθεσε κι αυτό λίγο. Υπήρξαν και κάποιες μικρές διασπορές σε δομές, υπήρξε στο νοσοκομείο της Πάτρας. Όλα αυτά αθροίζονται και βάζουν κάποιες περιοχές στο κόκκινο. Αν δούμε ότι τα μέτρα δεν πετυχαίνουν, αν συνεχιστεί αυτή η τάση, θα παρθούν περαιτέρω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σε επιπλοκές του ιού οφείλεται ο θάνατος της 15χρονης από τη Θήβα