ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του άτυχου πιλότου

Ιωάννινα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του άτυχου πιλότου
epiruspost.gr

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης (04/02) η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του πιλότου, στο Μιτσικέλι.

Οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν τη σορό και να την παραδώσουν στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε, τέσσερα 24ωρα έπειτα από το δυστύχημα της Κυριακής. Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, τα ίχνη του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους χάθηκαν, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά των Ιωαννίνων.

Δείτε στην gallery καρέ – καρέ τη μεταφορά της σορού του 32χρονου πιλότου:

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς επικρατούσε χαμηλή νέφωση και ομίχλη σε πολλές περιοχές στο Ζαγόρι, με αποτέλεσμα τα εναέρια μέσα να μην μπορούν να πετάξουν σε χαμηλό ύψος, ενώ τα χιόνια καθιστούσαν δύσκολη την προσέγγιση στις πλαγιές του Μιτσικελίου.

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στο Μιτσικέλιepiruspost.gr

Την Τετάρτη οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν και βοήθησαν καθοριστικά στην εξέλιξη των ερευνών. Στις 5 το απόγευμα το Καναντέρ που πετούσε στις κορυφογραμμές του Μιτσικελίου «έπιασε» το αδύναμο σήμα κινδύνου που εξέπεμπε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Αμέσως κινήθηκε το Super Puma το οποίο προσέγγισε το σημείο και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τα συντρίμμια του αεροπλάνου. Από νωρίς το πρωί σήμερα, δυνάμεις της ΕΜΑΚ κινήθηκαν προς το σημείο και εντόπισαν τη σορό του άτυχου πιλότου.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και τους άλλους φορείς, λίγα λεπτά μετά τη μία μετέφεραν τη σορό του χειριστή στο οροπέδιο, απ' όπου την παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Πηγή: epiruspost.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν - Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας