ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής - «Ρεκόρ νοσηλειών στο Σωτηρία»

Κρούσματα σήμερα: Αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής - «Ρεκόρ νοσηλειών στο Σωτηρία»
INTIME

Κρούσματα σήμερα: Η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας πλέον είναι στο «κόκκινο». Δραματική έκκληση της διευθύντριας της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του «Σωτηρία», Μίνας Γκάγκα. 

Αυξημένος αριθμός εισαγωγών τόσο στις απλές κλίνες όσο και στις ΜΕΘ παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα νοσοκομεία της Αττικής, όπως δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΚ ΠΑΡΕΑ η πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου "Σωτηρία", Μίνα Γκάγκα.

Σε ό,τι αφορά δε στο Σωτηρία αυτή τη στιγμή καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών από την αρχή της πανδημίας με περισσότερους από 230 νοσηλευόμενους.

Για τα εμβόλια η κ. Γκάγκα δήλωσε ότι είναι απολύτως ασφαλή και πρόσθεσε ότι όσοι έχουν κάνει τη δεύτερη δόση έχουν πάρα πολύ μικρή πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό.

Εφιαλτική πρόβλεψη - Πάνω από 2.000 τα κρούσματα τον Μάρτιο

Για μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού σε έναν μήνα από τώρα, έκανε λόγο ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης σύμφωνα με τα προβλεπτικά μοντέλα που παρουσίασε στο Open και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, την επόμενη Κυριακή, τα κρούσματα θα φτάσουν τα 1.400, γύρω στις 20 Φεβρουαρίου θα αγγίξουν τα 1.800, ενώ στις 5/3 θα έχουν φτάσει τις 2.400. «Τα μοντέλα γίνεται για να διαψευστούν και να πάρουν μέτρα οι αρμόδιοι, όχι για να επιβεβαιωθούν. Θα είναι απίθανο να πέσουν τα κρούσματα. Οι διοικούντες γενικά έχουν καταφέρει να είναι ελεγχόμενα τα διάφορα κύματα και να μην φτάσουμε σε άλλα επίπεδα. Αν δεν φτάσουμε πάνω από 3.000 - 4.000 κρούσματα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και η εξίσωση θα έχει λυθεί. Αν τυχόν δυσκολέψουν τα κρούσματα, τότε θα πρέπει να παραταθούν τα μέτρα».

Ενώ παράλληλα ο κ. Τζανάκης «Η άλλη λύση είναι να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου, το οποίο θα καταστρέψει την κοινωνική και οικονομική ζωή και δεν το θέλει κανείς. Από τον Δεκέμβριο υπάρχει μια αύξηση κρουσμάτων και σε σχέση με τις αρχές του προηγούμενου κύματος, αλλά αυτή τη φορά μπορούμε να ανακαλύψουμε περισσότερα κρούσματα, γιατί κάνουμε περισσότερα τεστ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα τριών ταχυτήτων για να αποφευχθεί το ολικό lockdown - Τι ισχύει για κάθε περιοχή