ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Γώγος: Προβληματίζει η διασπορά στα παιδιά - Εισηγήσεις για νέα μέτρα

Κορονοϊός - Γώγος: Προβληματίζει η διασπορά στα παιδιά - Εισηγήσεις για νέα μέτρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν χρειαστεί θα ληφθούν νέα μέτρα - Ανησυχία για τη διασπορά στα παιδιά - Ο ρόλος των σχολείων

«Γίνεται ένας αγώνας δρόμου αυτή τη στιγμή για να κρατήσουμε ανοιχτές ορισμένες δραστηριότητες στην Αττική αλλά και να μην αυξηθεί η διασπορά», τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέων μέτρων και lockdown λόγω της αύξησης κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

Μιλώντας στο OPEN TV, ο Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε ότι «αυτή η φάση που βρισκόμαστε είναι μεταβατική, οδηγεί στον εμβολιασμό. Οπότε, τα πράγματα ίσως στο τέλος οδηγούν σε ένα φως». Αναφερόμενος στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, είπε ότι έγινε μια μεγάλη συζήτηση, καθώς τα δεδομένα είναι πολλά. «Οι επιδημιολόγοι της επιτροπής χρειάστηκε να παρουσιάσουν πάρα πολλά ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά. Πάντα βέβαια υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε μια επιτροπή».

Σε ερώτημα εάν πρόκειται για ημίμετρα δεδομένου ότι αυξάνεται το ιικό φορτίο, ο κ. Γώγος τόνισε ότι το σημαντικό είναι να τηρηθούν τα μέτρα. «Ο κόσμος έχει κουραστεί και η οικονομία έχει υποστεί μεγάλο χτύπημα. Πάμε βήμα - βήμα. Οι εισηγήσεις είναι να παρθούν μέτρα για τα επιδημιολογικά δεδομένα γιατί χειροτερεύουν. Τα παρακολουθούμε. Έχουμε τη συνεδρίαση της Παρασκευής, υπάρχει αύξηση, υπάρχει ανησυχία. Η Αττική είναι μια μεγάλη ζώνη η οποία πιθανώς θα χρειαστεί κλιμάκωση των μέτρων, αλλά η προσπάθεια είναι τα τηρηθούν», προσθέτοντας ότι η προσπάθεια τήρησης των μέτρων οδηγεί σε σταθεροποίηση.

Σχετικά με την έκρηξη διασποράς στα παιδιά, ο κ. Γώγος είπε ότι μετά τα 12 με 15 χρόνια, στην ηλικία του Λυκείου αρχίζουν και μεταδίδουν τον ιό περισσότερο. «Φαίνεται ότι τα παιδιά δεν είναι αυτά που ηγούνται στη διασπορά, ακολουθούν. Τώρα έχουμε μια διασπορά στα μεγαλύτερα παιδιά που περνά και στα μικρότερα. Δεν είναι αυτά που θα προκαλέσουν αύξηση κρουσμάτων. Βέβαια σε περιπτώσεις μεγάλης διασποράς και αύξησης κρουσμάτων, πιθανό να συμμετέχουν και τα παιδιά σε αυτό».

Όπως επισήμανε, «η αύξηση της διασποράς στα παιδιά προβληματίζει και εμάς, το παρακολουθούμε και εάν χρειαστεί θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και εκεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου αν συνεχίσουμε έτσι