ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Συναγερμός! Πάνω από 1.200 κρούσματα

Κρούσματα σήμερα: Συναγερμός! Πάνω από 1.200 κρούσματα

Lockdown: Προ των πυλών το ολικό lockdown στην Αττική, η οποία βρίσκεται στα «κόκκινα» τόσο εξαιτίας των αυξανόμενων νοσηλειών που «λυγίζουν» το ΕΣΥ όσο και των μολύνσεων Covid-19.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας «έδειξε» το πρωί το δρόμο του σκληρού Lockdown στην Αττική, καθώς τα στοιχεία που έρχονται από τις επιτροπές των λοιμωξιολόγων είναι ανησυχητικά και δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αν τα στοιχεία συνεχίσουν να πηγαίνουν έτσι στην Αττική, η εισήγησή μου στην Επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο» είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας πως όλα θα κριθούν με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία.

«Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο, ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου, που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να «μαζέψει» την κατάσταση. Πάντα οι λοιμωξιολόγοι, οι επιδημιολόγοι μας, πάντα η Επιτροπή εισηγείται. Εγώ οφείλω, και θα το κάνω αυτό όταν ξανασυνεδριάσει η Επιτροπή, να παραθέσω όλα τα στοιχεία τα οποία έχω αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μου», διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

Τα δεδομένα, όμως, που θα παρουσιάσει σήμερα ο ΕΟΔΥ είναι πολύ ανησυχητικά και στην ουσία οδηγούν στην επιβολή καθολικού Lockdown. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μέχρι τις 12 το μεσημέρι τα κρούσματα είναι πάνω από 1.200, ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 1.700.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Οργιάζει η «μαύρη αγορά» των μαϊμού-εμβολίων - Κάνουν και «εκπτώσεις»