ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown - Βεβαίωση μετακίνησης: Τι ισχύει για επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους και δημοσιογράφους

Lockdown - Βεβαίωση μετακίνησης: Τι ισχύει για επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους και δημοσιογράφους
ΙΝΤΙΜΕ

Διευκρινίσεις για τη μετακίνηση επιστημόνων - αυτοαπασχολούμενων και δημοσιογράφων έδωσε την Παρασκευή 12/02 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Διευκρινίσεις για τη μετακίνηση των επιστημόνων- αυτοαπασχολούμενων και των δημοσιογράφων έδωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε, σχετικά με την μετακίνηση των εργαζομένων οι επιστήμονες - αυτοαπασχολούμενοι, που διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα εκδιδόμενη από επαγγελματικό σύλλογο με τη μορφή ΝΠΔΔ, πχ Δικηγορικοί Σύλλογοι, Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ιατρικοί Σύλλογοι, δεν απαιτείται προς πιστοποίηση της ιδιότητάς τους να φέρουν την απαιτούμενη εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικών προσώπων και επιχειρηματικής δραστηριότητας, εφόσον επιδεικνύουν την σε ισχύ επαγγελματική ταυτότητα του Συλλόγου τους.

Όσον αφορά τη μετακίνηση των δημοσιογράφων για επαγγελματικούς λόγους, αυτή εξακολουθεί να πραγματοποιείται με τον τρόπο που ίσχυε μέχρι τώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυστηρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια - Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου