ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπές ρεύματος: Ανοίγουν καταστήματα με είδη θέρμανσης στη βόρεια και ανατολική Αττική

Διακοπές ρεύματος: Ανοίγουν καταστήματα με είδη θέρμανσης στη βόρεια και ανατολική Αττική

Την απόφαση για την λειτουργία αυτών των καταστημάτων ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Σε άλλη μια κίνηση προκειμένου να ανακουφιστούν τα χιλιάδες νοικοκυριά που υπέστησαν μια πρωτοφανή ταλαιπωρία από τη διακοπή ρεύματος μετά την κακοκαιρία «Μήδεια» προχώρησε η κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση για μείωση 10% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τον μήνα Φεβρουαρίο.

Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, από σήμερα έως τις 28/2 επιτρέπεται η λειτουργία στον Βόρειο και Ανατολικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής των καταστημάτων που πωλούν συσκευές θέρμανσης μη ηλεκτρικές καθώς και λιανικό εμπόριο σιδηρικων, χρωμάτων τζαμιών κλπ.

Δείτε την απόφαση:

Η απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων με είδη θέρμανσης

Όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο ΔΕΔΔΗΕ τα νοικοκυριά που δεν έχουν ακόμα ρεύμα, πέντε ημέρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεαια» υπολογίζονται σε 3.500.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι εργασίες στις γραμμές Μέσης Τάσης συνεχίζονται στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όλους τους πολίτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρία προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης.

Η εικόνα που δημιουργήθηκε τα τελευταία 24ωρα έχει προκαλέσει την ενόχληση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος με την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έστειλε «κίτρινες κάρτες» προαναγγέλοντας και αλλαγές σε διάφορα επίπεδα.

ΔΕΗ: Έκπτωση 10% σε όσους είχαν διακοπή ρεύματος

Έκπτωση έως 10% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα δουν όσοι είχαν διακοπή ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια», η οποία έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα βόρεια της Αττικής αλλά και την Εύβοια.

Σημειώνεται ότι οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ, Σοφία Δήμτσα, μιλώντας στο MEGA, ανακοίνωσε πως η απόφαση της ΔΕΗ θα ισχύσει και για όσους καταναλωτές έχουν επιλέξει διαφορετικό προμηθευτή ρεύματος.

«Tο ελάχιστο που μπορεί να γίνει για να αποζημιωθούν τα νοικοκυριά που ταλαιπωρήθηκαν, είναι ο ΔΕΔΔΗΕ να αφαιρέσει από τον λογαριασμό του Φεβρουαρίου την χρέωση του δικτύου διανομής σε όλους τους πελάτες που επλήγησαν από την κακοκαιρία», δήλωσε η κυρία Δήμτσα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση και τού ζήτησε «ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες».

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ, αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία χιλιάδων νοικοκυριών που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να αφαιρέσει από τους λογαριασμούς τη Χρέωση Δικτύου Διανομής, που αντιστοιχεί στον μήνα Φεβρουάριο.

Η Χρέωση Δικτύου Διανομής θα αφαιρεθεί από όλους τους λογαριασμούς πελατών που επλήγησαν, ανεξάρτητα από τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα αφαιρέσει το ποσό που αναλογεί στη χρέωση αυτή από τους λογαριασμούς των συγκεκριμένων πελατών και θα το αποστείλει στους προμηθευτές.
Η παραπάνω μείωση θα ενταχθεί στους λογαριασμούς που θα λάβουν οι καταναλωτές στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με τον κύκλο τιμολόγησης του κάθε προμηθευτή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέες βεβαιώσεις μετακίνησης: Τι αλλάζει από σήμερα - Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες