ΕΛΛΑΔΑ

Λινού για πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα ανισότητας προκαταβολικά»

Λινού για πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα ανισότητας προκαταβολικά»

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, τόνισε πως δεν πρέπει να δημιουργηθούν προβλήματα ανισότητας μετά τους εμβολιασμούς.

Στο πιστοποιητικό εμβολιασμού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να καθοριστεί το πώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί. «Το θέμα των ανισοτήτων πρέπει να αντιμετωπιστεί προκαταβολικά», σημείωσε.

Για το ζήτημα της διπλής μάσκας, για μεγαλύτερη προστασία από τον κορονοϊό, τόνισε ότι τη συστήνει πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά υπάρχουν θέματα κοινωνικά και οικονομικά. Σημείωσε ωστόσο ότι κάθε προσθήκη μάσκας μειώνει την πιθανότητα να μολυνθούμε και να μεταδώσουμε τον κορονοϊό.

Έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχουν μελέτες για την προστασία της πάνινης μάσκας, ενώ η χειρουργική μάσκα μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης κατά 40%.

Για τα σχολεία είπε ότι είναι πολιτική απόφαση το εάν θα ανοίξουν και πότε και έκανε γνωστό ότι είναι μεγαλύτερη η μεταδοτικότητα στα Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί είναι σε περισσότερα τμήματα και περισσότερα σχολεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλες Δυνάμεις: Έτσι ταπείνωσαν τον Ερντογάν – Νίκες στο πεδίο, βοήθεια στην Πολιτεία και νέα όπλα