ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: To lockdown πήγε… περίπατο! Βόλτα στη λιακάδα οι Αθηναίοι

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: To lockdown πήγε… περίπατο! Βόλτα στη λιακάδα οι Αθηναίοι

Μπορεί ορισμένοι επιστήμονες να εκφράζουν αισιοδοξία ότι από 1η Μαρτίου θα αρχίσουν να ανοίγουν σταδιακά ορισμένες δραστηριότητες, ωστόσο, βλέποντας τις εικόνες από πάρκα και από την παραλιακή της Αθήνας, μάλλον κρατούν επιφυλάξεις.

Φωτογραφίες: Σπύρος Μελισσάρης

Η συμπεριφορά των Ελλήνων αυτό το Σαββατοκύριακο αποτελεί crash-test για το πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα τα πράγματα. Αν δηλαδή θα πάρει παράταση το αυστηρό lockdown ή αν τελικά υπάρξει μικρή χαλάρωση.

Τόσο οι λοιμωξιολόγοι όσο και η κυβέρνηση διαμηνύουν συνεχώς πως απαιτείται επαγρύπνηση και ότι κανείς δεν μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Όμως, μία ανάσα – κατά πολλούς - πριν το τέλος, οι Αθηναίοι δείχνουν να είναι ανυπάκουοι και βγήκαν για βόλτες στον Φλοίσβο, αλλά και σε πλατείες για να απολαύσουν τον ήλιο.

Όπως θα δείτε και στις εικόνες, αρκετοί ήταν αυτοί που βγήκαν στην παραλιακή, χωρίς να λαμβάνουν πολύ σοβαρά τις αποστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χωρίς να έχουν στείλει το απαιτούμενο μήνυμα για την έξοδό τους, αποφάσισαν να βγουν για την βόλτα τους και πλήρωσαν το αντίστοιχο πρόστιμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Οι περιοχές που έγιναν «κόκκινες» και κινδυνεύουν με σκληρό lockdown από σήμερα