ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχητικά τα σημερινά δεδομένα - Οι μισές μολύνσεις στην Αττική

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχητικά τα σημερινά δεδομένα - Οι μισές μολύνσεις στην Αττική

Κρούσματα σήμερα: «Κόκκινο» χτυπά η αγωνία για τις σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό νέων μολύνσεων, με τις περισσότερες να εντοπίζονται και πάλι στην πρωτεύουσα.

Στα ύψη και σήμερα τα νέα κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 1.350 νέα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.

Μάλιστα, περισσότερα από τα μισά κρούσματα εντοπίζονται στην πρωτεύουσα, ενώ τελεί εδώ και δύο εβδομάδες υπό αυστηρό lockdown.

Την ίδια ώρα η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στην Αττική πλησιάζει το 90%, με το σύστημα Υγείας να δέχεται πίεση.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, δημιουργούνται νέες κλίνες Covid - 19 στο Αττική, καθώς μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές μη Covid περιστατικά, ώστε να ελευθερωθούν θέσεις για ασθενείς με κορονοϊό.

Γιαννάκος: Οριακή η κατάσταση στην Αττική

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής είναι οριακή», δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επισημαίνοντας πως στο Θριάσιο Νοσοκομείο όλες οι ΜΕΘ είναι κατειλημμένες και ένα περιστατικό που είχε διασωληνωθεί μεταφέρθηκε σε μονάδα του Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι 5 νέες κλίνες ΜΕΘ για COVID 19 που δημιουργήθηκαν στο Θριάσιο, κατελήφθησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και το ίδιο συνέβη και με τις 7 νέες κλίνες στο ΚΑΤ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέες «βόμβες» - «Σκηνοθετούσε μέχρι και τις σχέσεις των παιδιών»