ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συναγερμός για τα κρούσματα σε Ρόδο και Κάλυμνο

Κορονοϊός: Συναγερμός για τα κρούσματα σε Ρόδο και Κάλυμνο
INTIME NEWS

Εννέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου και 16 στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου ανακοίνωσε την Πέμπτη (25/02) ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Κλειστά είναι από σήμερα, λόγω κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, τέσσερα δημοτικά σχολεία της Ρόδου. Πρόκειται για το 1ο και 2ο Πειραματικό Σχολείο και το ειδικό Πειραματικό, που στεγάζονται στο συγκρότημα της Ακαδημίας, καθώς και το 1ο Ειδικό Σχολείο Ρόδου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη.

Με απόφαση της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κλείνουν από σήμερα και για 5 ημέρες, επίσης, τα Ειδικά Σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κλειστό το Δημαρχείο στην Κω

Έκλεισε από χθες, μετά την ανακοίνωση του βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Παππά, ότι είναι θετικός στον ιό, το Δημοτικό Μέγαρο της Κω.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής είχε επισκεφθεί την Κω την περασμένη Τρίτη και είχε επαφές με στελέχη της δημοτικής αρχής. Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, αναφέρει ότι ο Δήμος θα μείνει κλειστός έως την 1η Μαρτίου. Τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν αιρετοί και εργαζόμενοι βγήκαν αρνητικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο αντιδήμαρχος Αφάντου και Πεταλούδων, Τάσος Σπανός. Είναι ο τρίτος αντιδήμαρχος στον Δήμο Ρόδου που εντοπίζεται θετικός. Σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και θα διαχειρίζεται τις υποθέσεις του εξ αποστάσεως.

Την ίδια ώρα, μέσω της ΕΡΤ, ο Διευθυντής του Γ.Ν. Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης, απευθύνει έκκληση στους πολίτες που τις τελευταίες μέρες προσέρχονται για εξέταση επειδή ήρθαν σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού, να παραμένουν σε ολιγοήμερη καραντίνα και κατόπιν, μετά την παρέλευση λίγων ημερών, να ζητήσουν να υποβληθούν σε τεστ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Οδηγείται στις φυλακές Τρίπολης μετά την απόφαση για προφυλάκιση