ΕΛΛΑΔΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Οδηγείται στις φυλακές Τρίπολης μετά την απόφαση για προφυλάκιση

Δημήτρης Λιγνάδης: Οδηγείται στις φυλακές Τρίπολης μετά την απόφαση για προφυλάκιση

Στις φυλακές Τρίπολης αναμένεται να μεταχθεί εντός της ημέρας ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την προφυλάκισή του για «βιασμό κατά συρροή» αν και πληροφορίες ανέφεραν ότι εξετάστηκε και η μεταφορά του στις φυλακές Γρεβενών

Η συγκεκριμένη φυλακή (όπως και αυτή των Γρεβενών) διαθέτει ειδική πτέρυγα για όσους κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

H προφυλάκισή του Δημήτρη Λιγνάδη αποφασίστηκε μετά τις 2 τα ξημερώματα μετά από μια μαραθώνια διαδικασία.

Η πολύωρη διαδικασία ξεκίνησε στις 15:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ξεκίνησε να απολογείται ο καλλιτέχνης, με την Ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα να εκφράζουν την άποψη στις 2 τα ξημερώματα πως ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί.

Η 19η τακτική ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της σύλληψης του καλλιτέχνη, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, τα οποία σε συνδυασμό με τη διάρκεια της δράσης του κρίθηκε ότι τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας ομόφωνα του έδειξαν τον δρόμο της φυλακής αποτιμώντας τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αξιόποινων πράξεων, την προσωπικότητα του κατηγορουμένου και τα υπερασπιστικά του επιχειρήματα.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας με δήλωσή του το πρωί της Παρασκευής επανέλαβε την απόφασή του να προσφύγει κατά της διάταξης για την προφυλάκιση

Στην δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας παρουσιάζει και στοιχεία, που όπως υποστηρίζει, καταρρίπτουν το κατηγορητήριο και επιμένει στη «γραμμή» του απολογητικού υπομνήματος ότι πίσω από την δίωξη σε βάρος του πελάτη του βρίσκεται η κόντρα με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το στοίχημα του Πάσχα και τα σενάρια για σχολεία, καταστήματα, εστίαση