ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός - Οδοιπορικό του Newsbomb.gr στην Ελασσόνα: Αγωνία στα ερείπια – «Η βοή μας έσωσε»

Σεισμός - Οδοιπορικό του Newsbomb.gr στην Ελασσόνα: Αγωνία στα ερείπια – «Η βοή μας έσωσε»

Σεισμός Ελασσόνα: Δραματικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι στην Ελασσόνα, που «λαβώθηκε» από τα 6 Ρίχτερ της Τετάρτης – Το Newsbomb.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή και καταγράφει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και αποκαλύπτουν τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι στο χωριό Μεσοχώρι της Ελασσόνας. Όπως λένε στην κάμερα του Newsbomb.gr και τον δημοσιογράφο Κώστα Πλιάκο, λίγα λεπτά μετά τα 6 Ρίχτερ και την εκκωφαντική βοή, το χωριό τους θύμιζε Σαχάρα, με ένα πυκνό σύννεφο χώματος, από τα γκρεμισμένα σπίτια, να υψώνεται πάνω τους.

Εικόνες καταστροφής στην ΕλασσόναΚώστας Πλιάκος / Newsbomb.gr

Το Μεσοχώρι ένα 24ωρο μετά τον καταστροφικό σεισμό δεν θυμίζει σε τίποτα το χωριό που ήταν το πρωί της Τρίτης. Οι κάτοικοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους, ενώ το βράδυ δεν τόλμησαν να μπουν μέσα, αφού οι μετασεισμοί συνεχίζονταν όλο το βράδυ.

Κάτοικος του χωριού δείχνει στον Κώστα Πλιάκο το σπίτι του, το οποίο είναι σχεδόν γκρεμισμένο, το οποίο ωστόσο βγήκε «κίτρινο». Όπως τονίζει, σώθηκε από τη βοή του σεισμού, «αν δεν άκουγα τη βοή θα μας πλάκωναν τα μπάζα. Βγήκαμε από το σπίτι, λίγο πριν γκρεμιστεί το σπίτι».

Συγκλονιστικά είναι όσα λέει στην κάμερα του Newsbomb.gr και η σύζυγος του άνδρα που εγκλωβίστηκε στα ερείπια του σπιτιού του.

«Δεν μπόρεσα να τον μεταφέρω, ήρθαν και τον πήραν τα παιδιά. Είναι ακατοίκητο, το μόνο που σκέφτομαι είναι πως θα βγάλω τα πράγματα», λέει η σύζυγός του που έζησε στιγμές τρόμου την Τετάρτη.

Δείτε το βίντεο με το οδοιπορικό του Newsbomb.gr στο Μεσοχώρι:

Στην πρώτη γραμμή ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αμέσως μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση κινητοποίησε άμεσα τους εθελοντές των Περιφερειακών Τμημάτων Λάρισας και Ελασσόνας αλλά και εθελοντές από κοντινές περιοχές, προκείμενου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό κατοίκων και παράλληλα να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες όπου υπάρχει ανάγκη.

Ταυτόχρονα, προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε κατοίκους που δεν είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν. Οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες πραγματοποιούν συνεχείς δράσεις και περιπολίες καταγράφοντας τις ανάγκες των κατοίκων που τα σπίτια τους έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Διαβάστε ΕΔΩ συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη για βιασμό το 2018