ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Κέλλας: Viral η αντίδρασή του on air για τον σεισμό των 5,9R στην Ελασσόνα – «Αμάν, αμάν»

Χρήστος Κέλλας: Viral η αντίδρασή του on air για τον σεισμό των 5,9R στην Ελασσόνα – «Αμάν, αμάν»

O σεισμός των 5,9 Ρίχτερ το βράδυ της Πέμπτης βρήκε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Κέλλα, να είναι σε ζωντανή σύνδεση με τηλεοπτικό σταθμό.

Ο Χρήστος Κέλλας δεν είχε τον λόγο όταν άρχισε η γη να τρέμει λόγω του σεισμού των 5,9 Ρίχτερ.

Όπως ακούγεται στο βίντεο αρχίζει να φωνάζει «σεισμός, σεισμός».

Οι συνομιλητές του που διαπίστωσαν τι ακριβώς συμβαίνει σταμάτησαν και ο κ. Κέλλας συνέχισε: «α πα πα, πολύ δυνατός. Τον βλέπετε τον τοίχο πίσω μου που ανοίγει. Αμάν, αμάν. Πολύ δυνατός».

Ο παρουσιαστής της εκπομπής, μάλιστα, ζήτησε από τον Χρήστο Κέλλα, να γυρίσει την κάμερά του προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές από τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ.

Δείτε το βίντεο:

Από αχαρτογράφητο ρήγμα ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ

O σεισμός των 5,9 Ρίχτερ το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Ελασσόνας προβληματίζει τους σεισμολόγους που μελετούν το φαινόμενο.

Όπως εξήγησε το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας «αυτόν τον σεισμό τον έδωσε ένα ρήγμα που ήταν από το Mεσοχώρι και βόρεια».

«Το δεύτερο ρήγμα δεν το ξέραμε, δεν το είχαμε χαρτογραφήσει. Ήταν «ένα ρήγμα που δεν μπορούσαμε να το χαρτογραφήσουμε γιατί ήταν καλυμμένο από ποτάμιες αποθέσεις» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό που προβλημάτισε τους επιστήμονες είναι ότι ενώ υπήρχε η μετασεισμική ακολουθία μετά τον σεισμό της Ελασσόνας των 6 Ρίχτερ της Τετάρτης και η εκτίμηση ήταν ότι «όλα εξελίσσονταν ήρεμα, είδαμε να ενεργοποιείται ένα άλλο τμήμα του ρήγματος».

Ερωτηθείς, μάλιστα, για το ενδεχόμενο μεγάλου μετασεισμού από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ της Τετάρτης μετά και τον σεισμό της Πέμπτης απάντησε ότι «αυτό (σ.σ. ο σεισμός της Πέμπτης) σημαίνει ότι δεν έχουμε δει τον μεγάλο μετασεισμό από το ρήγμα στο Δαμάσι».

Σε νέα ερώτηση, δε, για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του ρήγματος της Λάρισας απάντησε ότι «πρέπει να δούμε την τεκμηρίωση για να δούμε τα σενάρια».

Όσον αφορά την εξέλιξη του φαινομένου ο κ. Λέκκας είπε ότι «φαίνεται πως η εξέλιξη πάει προς τα βορειοδυτικά ευτυχώς σε μια περιοχή που δεν είναι κατοικημένη και αποφεύγουμε τη διαδικασία να πάει προς τα νοτιοανατολικά στην περιοχή της Λάρισας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Τα σενάρια για παράταση σχολικού έτους, περικοπή της ύλης και προαγωγικές εξετάσεις