ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ελασσόνα: Έτσι χωρίστηκε στα δύο η γη από τα 6 Ρίχτερ (vid)

Σεισμός Ελασσόνα: Έτσι χωρίστηκε στα δύο η γη από τα 6 Ρίχτερ (vid)
larissanet.gr

Σεισμός τώρα - Ειδήσεις: Στα δύο χωρίστηκε η γη από τον πρώτο μεγάλο σεισμό στην Ελασσόνα προκαλώντας τεράστιες ζημιές στην περιοχή.

Τον τρόπο με τον οποίο άνοιξε η γη κατά τη διάρκεια του πρώτου μεγάλου σεισμού (αυτόν της Τετάρτης στις 12:16΄) εξήγησε ο Λαρισαίος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ιωάννης Κουκουβέλας στην κάμερα του Larissanet.gr.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, η σεισμική δόνηση προκάλεσε ρωγμή στην επιφάνεια της γης, στο ύψος του ποταμιού στο χωριό Μεσοχώρι, από την οποία έβγαινε νερό και άμμος.

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, επεσήμανε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι αρκετά δύσκολες καθώς αναμένεται να συνεχιστεί η σεισμική ακολουθία.

«Θα έχει μεγάλη σεισμική ακολουθία την επόμενη εβδομάδα. Είναι πολύ πιθανόν να δούμε ξανά σεισμούς της τάξεως των 6 ρίχτερ. Οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν για τρεις μήνες. Οποιοδήποτε κτίσμα παρουσιάζει την οποιαδήποτε βλάβη ή υπάρχει υποψία, δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ή να κατοικηθεί μέχρι να ελεγχθεί και οι κάτοικοι πρέπει να ακούνε μόνο την υπεύθυνη ενημέρωση από τους αρμόδιους και την πολιτεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Σε ερώτηση μας σχετικά με το αν έχουν ενεργοποιηθεί κι άλλα ρήγματα, ο κ. Παπαζάχος σχολίασε, «Ο χθεσινός σεισμός των 5,9 ρίχτερ έγινε μέσα στην ίδια μετασεισμική περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ενεργοποιηθεί νέα ρήγματα. Ωστόσο αν αυτό συμβεί θα φανεί τις επόμενες ημέρες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο: Λύθηκε ο «γρίφος» του κωδικού 4