ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Θα είναι δύσκολη εβδομάδα - Κυριαρχούν οι μεταλλάξεις

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Θα είναι δύσκολη εβδομάδα - Κυριαρχούν οι μεταλλάξεις

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το εμβόλιο, φαίνεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μίας εκ των δύο νέων μεταλλάξεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

O πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκε στην διάδοση των μεταλλάξεων του κορoνοϊού, σημειώνοντας πως αυτές θα κυριαρχήσουν στο επιδημιολογικό τοπίο, στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε, «η πραγματικότητα είναι ότι η εικόνα έχει αλλάξει. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι και αυτή η εβδομάδα δεν θα είναι μία εύκολη εβδομάδα και αυτοί οι σκληροί -τώρα πια- αριθμοί θα αρχίσουν να επηρεάζονται», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Σχετικά με το εάν τον φοβίζουν πολύ οι δύο τελευταίες μεταλλάξεις, της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας, είπε χαρακτηριστικά «είναι δεδομένο ότι οι μεταλλάξεις θα κυριαρχήσουν. Με αυτές θα έρθουμε αντιμέτωποι, τώρα και στο μέλλον. Με τις μεταλλάξεις, οι οποίες μεταδίδονται πιο γρήγορα».

Όσον αφορά στο εμβόλιο, φαίνεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της μίας εκ των δύο νέων μεταλλάξεων, εν συγκρίσει με τα άλλα στελέχη του ιού, δηλαδή, κατά 50%, δήλωσε. «Αυτό αντιρροπείται είτε με καινούργιο εμβόλιο είτε με ταχύ εμβολιασμό και μικρή διασπορά της νόσου στο ενδιάμεσο», επεσήμανε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική έρευνα για τις εικόνες αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης