ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Δραματικές στιγμές στα νοσοκομεία της Αττικής - «Νοσηλεύουμε ολόκληρες οικογένειες»

Κορονοϊός: Δραματικές στιγμές στα νοσοκομεία της Αττικής - «Νοσηλεύουμε ολόκληρες οικογένειες»

Τις δραματικές καταστάσεις που καταγράφονται στα νοσοκομεία της Αττικής περιγράφουν οι γιατροί που δίνουν καθημερινά τη μάχη με τον κορονοϊό.

«Νοσηλεύουμε πλέον ανθρώπους του ίδιου οικογενειακού περιβάλλοντος» δήλωσε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής πνευμονολογίας στο Αττικόν, Στέλιος Λουκίδης.

Όπως περιέγραψε «έχουμε οικογένειες ολόκληρες τέσσερα, πέντε άτομα και οι τρεις νοσηλεύονται».

Σύμφωνα με τον ίδιο «τον τελευταίο μήνα αυτό που ακούμε είναι εργασιακός χώρος, κοινωνικές επισκέψεις και χαλάρωση των μέτρων. Δηλαδή πήγα μίλησα με κάποιον χωρίς μάσκες σε έναν εργασιακό χώρο που ήμασταν τρία άτομα».

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εκτίμησε ότι η επιθετική αύξηση που υπάρχει τον τελευταίο μήνα ανεβαίνει προς τα επάνω και την επόμενη εβδομάδα και την μεθεπόμενη οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα έχουν μεγάλη πίεση γιατί οι εισαγωγές και η βαρύτητα βγαίνει σε δεύτερο χρόνο.

Από την πλευρά του το μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Βασίλης Μποζίκας σημείωσε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ότι αυτό που ζητάνε οι ειδικοί είναι καλύτερη υγειονομική επιτήρηση με περισσότερα τεστ στους εργασιακούς χώρους και έλεγχο για τη τήρηση των μέτρων.

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής, Διευθυντής της Β' Ψυχιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ τόνισε ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και παρότρυνε τους πολίτες όποτε μπορούν να εμβολιάζονται ενώ απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας στις μεταλλάξεις χαρακτηρίζοντας προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων και της οικονομίας.

Στην Αττική που δέχεται τους μεγαλύτερους κραδασμούς από την πανδημία, πάνω από 1.600 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλινικές κορονοϊού και 466 είναι διασωληνωμένοι, με την πληρότητα στις ΜΕΘ covid να φτάνει πλέον πάνω από 95%.

Οι υγειονομικές Αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, θέτοντας σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη μεταφορά ασθενών (περιστατικά Covid) από την Αθήνα σε νοσοκομεία της επαρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr μεταφέρονται περίπου 30 ασθενείς από νοσοκομεία της Αθήνας στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ η ίδια διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και τις επόμενες μέρες και σε άλλα νοσοκομεία της επαρχίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική έρευνα για τις εικόνες αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης