ΕΛΛΑΔΑ

Κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr: Συνεχίζεται ο εμβολιασμός με AstraZeneca, εν αναμονή του ΕΜΑ

Κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr: Συνεχίζεται ο εμβολιασμός με AstraZeneca, εν αναμονή του ΕΜΑ
InTime

Εμβόλιο AstraZeneca: Πανευρωπαϊκός συναγερμός καθώς η μια μετά την άλλη οι χώρες σταματούν τη χορήγησή του στους πολίτες υπό τον φόβο περιστατικών θρόμβωσης. Συνεχίζει κανονικά η Ελλάδα και περιμένει τα αποτελέσματα από τη νέα συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, όπως διαμήνυσαν στο Newsbomb.gr κυβερνητικές πηγές.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αναστολές εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca σε όλη την Ευρώπη. Τη Δευτέρα (15.03) ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν διαδοχικά την αναστολή των εμβολιασμών, αναζητώντας νέα γνωμοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στους πολίτες που είτε εμβολιάστηκαν, είτε θα εμβολιαστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα στην αναστολή της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca προχώρησαν Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία και ήρθαν να προστεθούν σε μια μακρά λίστα χωρών που έχουν πράξει το ίδιο. Στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια απόφαση και οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν κανονικά.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο Newsbomb.gr πως η χώρα μας ακολουθεί τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, αναμένοντας τις αποφάσεις της νέας συνεδρίασης του Οργανισμού που ξεκινά μεθαύριο και ολοκληρώνεται την Πέμπτη.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγη ώρα, ο ΕΜΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με το θέμα, υπογραμμίζοντας πως τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τους κινδύνους και πως θα δώσει τελικές απαντήσεις μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (18.03).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως στην Ελλάδα υπάρχει μόλις ένα περιστατικό με θρόμβωση, το οποίο όμως δεν έχει διαπιστωθεί αν όντως οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca. Την ίδια στιγμή, στη χώρα έχουν γίνει 170.000 εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο παρασκεύασμα και δεν έχει διαπιστωθεί άλλου είδους επιπλοκή. Συνεπώς, η διαδικασία θα συνεχιστεί εν αναμονή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων στα μέσα της εβδομάδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανακοίνωση του EMA για το εμβόλιο της AstraZeneca: Περισσότερα τα οφέλη από τους κινδύνους