ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Το «θαύμα» και η μάχη για να κρατηθεί στη ζωή το τρίχρονο αγόρι

Ηράκλειο: Το «θαύμα» και η μάχη για να κρατηθεί στη ζωή το τρίχρονο αγόρι

Ένα αγοράκι τριών ετών βρέθηκε μέσα σε βαρέλι με νερό, θεωρήθηκε νεκρό αλλά τελικά εμφάνισε σημάδια αντίδρασης και πλέον δίνεται μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη.

Ώρες αγωνίες περνάει μια οικογένεια από τον οικισμό Λιγόρτυνο, στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων στο Ηράκλειο Κρήτης, από το απόγευμα της Τετάρτης (17.03). Τότε το τρίτο από τα παιδιά της, ένα αγόρι τριών ετών, ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του, που άρχισαν στη συνέχεια να τον ψάχνουν εναγωνίως.

Ο μικρός εν τέλει βρέθηκε μέσα σε ένα βαρέλι με νερό, και η πρώτη εικόνα ήταν πως είχε καταλήξει. Παρά τον πανικό που επικράτησε, όταν διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα ο γιατρός προχώρησε στις απαραίτητες εξετάσεις και από τη στιγμή που το παιδάκι εμφάνισε κάποια αντίδραση, έγιναν προσπάθειες για να επανέλθει.

Από τον γιατρό στο Κέντρο Υγείας κλήθηκε όχημα άμεσης επέμβασης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Το όχημα έφτασε συνοδεία γιατρού, ο οποίος διασωλήνωσε το παιδί και το συνόδευσε μέχρι τη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου. Εκεί δίνεται ολονύχτια μάχη για να καταφέρει ο μικρός να κρατηθεί στη ζωή.

Το Newsbomb.gr το βράδυ της Τετάρτης επικοινώνησε τόσο με το Κέντρο Υγείας Χάρακα όσο και με το ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται το παιδάκι στη ΜΕΘ της μονάδας Παίδων. Το τρίχρονο αγόρι και οι γιατροί δίνουν μια τεράστια μάχη για τη ζωή, από την οποία όλοι εύχονται ο μικρός να βγει νικητής.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη είπε ότι «είναι από τις περιπτώσεις που η επιμονή και η πίστη των γιατρών του Κ.Υ και των διασωστών του ΕΚΑΒ, δείχνουν ότι μπορεί να γίνουν και «θαύματα». Μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας κατά τις οποίες το παιδί δεν έδειχνε σημάδια ζωής, οι γιατροί πέραν των πρωτοκόλλων επέμειναν και τελικά όπως όλα δείχνουν -αν και το παιδί βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση- υπάρχει πιθανότητα να σωθεί».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανέφεραν τα τοπικά μέσα της Κρήτης, για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η αστυνομία ενώ υπήρξε πληροφόρηση και για παρουσία ιατροδικαστή στον χώρο όπου βρέθηκε το παιδί έτσι ώστε να γίνει αυτοψία. Τα πρώτα συμπεράσματα αναφέρουν πως είναι πιθανό ο μικρός να έσκυψε πάνω από το βαρέλι, να έπεσε σε αυτό με αποτέλεσμα να μην μπορεί στη συνέχεια να βγει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.