ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Έτσι έγινε το θαύμα με το 3χρονο παιδί – Έδωσε σημεία ζωής λίγο πριν το πάρει η νεκροφόρα

Ηράκλειο: Έτσι έγινε το θαύμα με το 3χρονο παιδί – Έδωσε σημεία ζωής λίγο πριν το πάρει η νεκροφόρα

Το 3χρονο παιδί που έπεσε σε βαρέλι με νερό το απόγευμα της Τετάρτης σώθηκε μετά τις πολύωρες προσπάθειες ανάνηψης δύο γιατρών, μια νοσηλεύτριας και ενός οδηγού ασθενοφόρου.

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ η μια από τις δύο γιατρούς του κέντρου Υγείας Χάρακα όπου διακομίστηκε το παιδί, «δεν έχω ξανακάνει τέτοιες προσπάθειες ανάνηψης».

Αν και το μικρό αγόρι δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες των δύο γενικών γιατρών, της μιας νοσηλεύτριας και του οδηγού του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να το κρατήσουν τη ζωή, εκείνοι δεν το έβαλαν ούτε στιγμή κάτω.

Όταν, όμως, είδαν μετά από σχεδόν 3 ώρες ότι δεν υπήρχε κανείς σφυγμός ενημέρωσαν την αστυνομία, στο κέντρο υγείας πήγε ιατροδικαστής αλλά και νεκροφόρα για να το παραλάβει.

Τότε ήταν που έγινε και το «θαύμα» καθώς ζητήθηκε ένα τελευταίο καρδιογράφημα ώστε να πιστοποιηθεί ο θάνατος του αγοριού, στο οποίο όμως διαπιστώθηκε ότι το παιδί ανταποκρινόταν.

Σύμφωνα με το cretapost.gr το παιδί αφού ζεστάθηκε το σώμα του και μετά από τόσες ώρες προσπαθειών ανάνηψης έδειξε σημάδια… ζωής καθώς, όπως ειπώθηκε άρχισε να κυλά το αίμα του και να πηγαίνει στην καρδιά δίνοντας καρδιακό παλμό.

«22 χρόνια γιατρός δεν έχω κάνει ανάνηψη 3 ώρες, ούτε έχω ξαναζήσει τέτοιο περιστατικό» δήλωσε η μια από τις γιατρούς του κέντρου υγείας Χάρακα.

Η γιατρός του ΕΚΑΒ που έφτασε στο κέντρο υγείας και παρέλαβε το παιδί διαπίστωσε πως είχε ασθενή σφυγμό και συγκεκριμένα 60 παλμούς. Οι παλμοί αυτοί σε παιδί δύο χρονών υποδηλώνουν ανακοπή ωστόσο η γιατρός δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε νέες προσπάθειες ανάνηψης και από τις πρώτες μαλάξεις το παιδί ανταποκρίθηκε καθώς οι σφυγμοί του ανέβηκαν στους 120.

Το παιδί έφτασε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 9:30 το βράδυ της Τετάρτης έχοντας σφυγμό καθώς και αναπνοή.

Αμέσως εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων και ξεκίνησαν οι εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι ο εγκέφαλος και τα άλλα όργανα του παιδιού.

Από τη πρώτη στιγμή έχει δηλωθεί πως η κατάσταση της υγείας του 2χρονου αγοριού είναι ιδιαίτερα κρίσιμη με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν καθοριστικό για την πορεία της υγείας του το πρώτο 48ωρο.

Η περιπέτεια για το μικρό αγόρι ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης όταν την ώρα που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο στη γειτονιά του σπιτιού του ξέφυγε της προσοχής της οικογένειάς του στη Λιγόρτυνο του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Λίγη ώρα μετά τα ίχνη του χάθηκαν με τους γονείς και τους συγγενείς του να το ψάχνουν εναγωνίως.

Τελικά το αγόρι, που αποτελεί το τρίτο παιδί της οικογένειας, εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι με νερό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Το «θαύμα» και η μάχη για να κρατηθεί στη ζωή το τρίχρονο αγόρι