ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: «Βόμβα» Σαρηγιάννη για άλλο ένα μήνα σκληρών μέτρων «που θα εφαρμόζονται όπως πρέπει»

Lockdown: «Βόμβα» Σαρηγιάννη για άλλο ένα μήνα σκληρών μέτρων «που θα εφαρμόζονται όπως πρέπει»

Την παράταση του lockdown για άλλο ένα μήνα ζήτησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο αν το lockdown παραταθεί για άλλο ένα μήνα, μέχρι τα μέσα Απριλίου, και αν τα μέτρα εφαρμοστούν όπως πρέπει «μετά θα είμαστε όντως σε φάση αποκλιμάκωσης και θα μπορούσαμε να ανοίξουμε με ασφάλεια».

Για να υπάρξει αποκλιμάκωση «θα χρειαστούν εβδομάδες με τήρηση των υπαρχόντων μέτρων, η οποία δεν γίνεται στο βαθμό που θα έπρεπε» συμπλήρωσε ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Κατά τον ίδιο για να μιλήσουμε για άνοιγμα, θα πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

«Εγώ θεωρώ ότι δεν στοχεύουμε εκεί που γίνεται η κύρια διασπορά, δηλαδή στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ» επεσήμανε προσθέτοντας πως πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ στους χώρους εργασίας αλλά και περαιτέρω εφαρμογή του συστήματος τηλεργασίας.

Σύμφωνα με τον κύριο Σαρηγιάννη ένα ενδεχόμενο άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων μέσα στις επόμενες ημέρες είναι «εκτός θέματος».

Όπως εξήγησε την Τετάρτη στο Newsbomb.gr, «η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου» και μέχρι τέλους του μήνα τα κρούσματα – σύμφωνα με τα μοντέλα που μελετά – θα ξεπεράσουν τα 3.000 σε ημερήσια βάση.

Μάλιστα ανέφερε ότι μέχρι 31 Μαρτίου, η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για την πίεση που θα δεχθεί το ΕΣΥ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλο και πιο κοντά η σταδιακή άρση – Το χρονοδιάγραμμα για ψώνια, σχολεία, εστίαση