ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Εντός της εβδομάδας η πανδημία θα κορυφωθεί - Τι είπε για το Πάσχα

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Εντός της εβδομάδας η πανδημία θα κορυφωθεί - Τι είπε για το Πάσχα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο και όσα είπε στο Newsbomb.gr, στη πιο δύσκολη φάση από την αρχή της πανδημίας βρίσκεται το ΕΣΥ στην Αττική.

Μια από τις χειρότερες ημέρες από την έναρξη της πανδημίας του νέου κορoνοϊού βίωσαν χθες Τρίτη 16 Μαρτίου τα νοσοκομεία της Αττικής με τις ΜΕΘ-COVID να είναι σχεδόν όλες γεμάτες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στις αντοχές του συστήματος υγείας, όπου οι διαθέσιμες ΜΕΘ διαρκώς μειώνονται. Το απόγευμα της Τρίτης (16.03) ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 605 (67.5% άνδρες). Δυστυχώς, έσπασε το αρνητικό ρεκόρ ανθρώπων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, και μάλιστα κατά πολύ, για το 2021 με την κατάσταση να είναι κρίσιμη.

Εντός της εβδομάδας η πανδημία θα κορυφωθεί ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Το Σύστημα Υγείας στην Αθήνα δεν είναι πλέον στο κόκκινο είναι πέρα από το κόκκινο. Έχουμε τις περισσότερες κλίνες που θα μπορούσαμε να είχαμε, ωστόσο η πίεση στα νοσοκομεία είναι τόσο μεγάλη που τα κρεβάτια καλύπτονται συνεχώς. Η πίεση αυτή θα διαρκέσει για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμη. Θα είχαμε πολλά περισσότερα κρούσματα εάν γινόντουσαν τα τεστ που απαιτούνται. Εντός της εβδομάδας η πανδημία θα κορυφωθεί θα δούμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων», σχολίασε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στην διακοπή του εμβολίου της AstraZeneca από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως, «δεν υπήρχε λόγος διακοπής των εμβολιασμών του εμβολίου της AstraZeneca,όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα περιστατικά θρόμβωσης δεν σχετίζονται με το εμβόλιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα, οι εμβολιασμοί πρέπει να συνεχίσουν κανονικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν το Πάσχα θα μπορούμε να μετακινηθούμε στα χωριά μας σχολίασε «Θα κάνουμε ένα πολύ καλό Πάσχα! Μέχρι τότε θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, το οποίο θα επιτρέψει και τις μετακινήσεις εκτός νομού. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία σύμφωνα με το πρόγραμμα των εμβολιασμών το μεγαλύτερο ποσοστό από ηλικίες 60 ετών και άνω θα έχει εμβολιαστεί έως το Πάσχα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.