ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Τα τελευταία λόγια του 3χρονου πριν πέσει στο βαρέλι - Ελπίζουν για ένα δεύτερο «θαύμα»

Ηράκλειο: Τα τελευταία λόγια του 3χρονου πριν πέσει στο βαρέλι - Ελπίζουν για ένα δεύτερο «θαύμα»

Συγκλονισμένη παραμένει η Κρήτη, από το τραγικό ατύχημα με το 3χρονο παιδάκι. Κανένας στη Λιγόρτυνο δεν έχει κοιμηθεί εξαιτίας και όλοι αγωνιούν για την κατάσταση του παιδιού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ μετά από πτώση σε βαρέλι.

Το άτυχο αγοράκι παρέμεινε για πολλή ώρα κάτω από το νερό χωρίς τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα η ζωή του να κρέμεται σε μία κλωστή. Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το ΠΑΓΝΗ και το Κέντρο Υγείας, όπου μεταφέρθηκε αρχικά το παιδί, ωστόσο οι γιατροί δεν θέλησαν να κάνουν παραπάνω σχόλιο. Αρκέστηκαν στο να πουν ότι το παιδί είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

O τελευταίος διάλογος του παιδιού με τη γειτόνισσα και τη γιαγιά του

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της γειτόνισσας για το τραγικό ατύχημα. Όπως αναφέρει στο Cretapost, πριν βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του στο βαρέλι, μίλησε στο παιδί.

«Εγώ ήμουν εδώ στο σπίτι και ήταν και το παιδί εδώ. Είχε έρθει με τη γιαγιά του που ήθελε ν’ αγοράσει κάτι προικιά και τα έχει ο γαμπρός μου. Βλέπω το παιδί και τον ρωτάω «Τι κάνεις παιδί μου, έλα εδώ να κάτσουμε», και μου απαντά «θα πάω σπίτι». Του λέει η γιαγιά του «κάτσε εδώ να κάνεις νανάκια» και το παιδί απάντησε «όχι θα πάω σπίτι» κι έτρεχε μπροστά και πήγαινε προς το σπίτι και πίσω η μαμά του με το παιδί», επεσήμανε η γειτόνισσα.

Η εξαφάνιση και το τραγικό ατύχημα

Δέκα λεπτά μετά, ο εργάτης που έκανε δουλειές στο σπίτι της οικογένειας του 3χρονου αναζητούσε το παιδί.

«Δεν περάσανε δέκα λεπτά απ’ όταν έφυγε ο μικρός με τη μαμά του και ο εργάτης που ήταν στην οικοδομή έρχεται και αναζητά το παιδί ρωτώντας μας αν ήταν μαζί μας. Του απαντάμε αρνητικά λέγοντας ότι έχει πάει σπίτι. Μας λέει ότι σπίτι δεν είναι. Ξαναφεύγει και ψάχνανε μαζί με τη γιαγιά. Η γιαγιά του ψάχνει σε όλο το σπίτι αλλά δεν τον βρήκε. Όταν βγήκε βλέπει το βαρέλι και είδε το παιδί μέσα στο νερό αναίσθητο. Το νερό έφτανε στη μέση του βαρελιού. Αν ήταν ψιλά το νερό δεν θα πήγαινε το παιδί. Ωστόσο ήταν κάτω από τη μέση και υπήρχαν κάτι τούβλα που πάτησε το παιδί για να αγγίξει το νερό και στην προσπάθειά του έπεσε μέσα. Ακούω ουρλιαχτά και πηγαίνω και μου λένε πως το παιδί έπεσε στο βαρέλι και πνίγηκε», πρόσθεσε η γειτόνισσα.

Δείτε τις εικόνες από το σημείο του ατυχήματος:

Πώς έγινε το πρώτο «θαύμα»

Μετά το τραγικό ατύχημα η μητέρα, ο παππούς μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας το άτυχο παιδί.

«Πηγαίνουν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και κάτσανε εκεί μέχρι τις 8. Μας έρχεται η ειδοποίηση ότι πέθανε το παιδί. Αδειάσαμε εμείς σπίτι και αυλές για να φέρουν το παιδί και η γιαγιά φόρεσε μαύρα. Μετά ήρθε ο παπάς. Σε λίγο όμως μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε ότι το παιδί αναπνέει. Τότε κάναμε όλοι το σταυρό μας. Το πηγαίναν για νεκροψία και τελικά ανέπνευσε. Ήταν θαύμα. Εμείς ξέραμε δύο ώρες πως το παιδί ήταν πεθαμένο. Και η γιαγιά του έλεγε στον παπά να γίνει ένα θαύμα για το παιδί και τελικά έγινε. Να γίνει τώρα και δεύτερο θαύμα να γίνει καλά το παιδί», τόνισε η γειτόνισσα.

Η μαρτυρία των γιατρών-ηρώων

Κάθε δυνατή προσπάθεια κατέβαλαν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Χάρακα για να επανέλθει στη ζωή το τρίχρονο αγόρι από τη Λιγόρτυνο, που την Τετάρτη από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε μέσα σε βαρέλι με ασβεστόνερο και τώρα μάχεται για να κρατηθεί στη ζωή.

Την ίδια ώρα συγκλονιστικές είναι και οι περιγραφές των γιατρών που «πάλεψαν" με νύχια και με δόντια μέχρι το δίχρονο αγόρι να δώσει σημάδια ζωής.

«Έγινε μία τεράστια προσπάθεια, αρκετής ώρας, με όλα τα πρωτόκολλα και όλα όσα έπρεπε να γίνουν», τόνισε ο Νίκος Δρακωνάκης, Γενικός γιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα.

«Το παιδί ήρθε σε εμάς χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή, με όλη μας τη δύναμη» είπε από την πλευρά του ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, Κωνσταντίνος Πετούσης και συμπλήρωσε «Οι ευχές, οι προσευχές και οι ελπίδες μας είναι με αυτό το παιδί στη ΜΕΘ».

Την ίδια ώρα ο παιδίατρος περιγράφει καρέ-καρέ όλες τις προσπάθειες και ενέργειες που έγιναν μέχρι να επανέλθει ο σφυγμός στο αγόρι και η καρδιά του να χτυπήσει ξανά.

«Προσπαθήσαμε πάρα πολλή ώρα να κάνουμε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Μετά το παιδί παρουσίασε μια ηλεκτρική δραστηριότητα και συνεχίσαμε την προσπάθεια μας μέσα στο ασθενοφόρο , διασωληνώθηκε στο δρόμο και διακομίστηκε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Ουσιαστικά είχαμε σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια -νομίζαμε ότι είχαν τελειώσει όλα, δεν υπήρχαν σημεία ζωής και το παιδί παρουσίασε αυτή τη δραστηριότητα. Στο τελευταίο καρδιογράφημα ξεκίνησε η δραστηριότητα», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε «Προσπαθήσαμε, δώσαμε όλη μας την ψυχή, όλο μας το είναι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Συγκλονίζει η γιαγιά του 3χρονου που έπεσε στο βαρέλι με το νερό – Οι τραγικές συμπτώσεις