ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Μία νεκρή από το Χαρίσειο Γηροκομείο - Δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid

Κορονοϊός: Μία νεκρή από το Χαρίσειο Γηροκομείο - Δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid
GRTiMES.GR

Μία γυναίκα 85 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, έφυγε από τη ζωή μετά από επιπλοκές από τον κορoνοϊό. Η 85χρονη διέμενε στο Χαρίσειο Γηροκομείο.

Σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα τονίζει, πως η ηλικιωμένη δεν είχε εμβολιαστεί καθώς ο γιος της είχε αρνηθεί κάτι τέτοιο, παρά τη σχετική παρότρυνση των ιατρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Χαρίσειο Γηροκομείο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Ιδρύματος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια της γηροκομούμενης που απεβίωσε σήμερα στο ΑΧΕΠΑ, σε ηλικία 85 ετών.

Η γηροκομούμενη διαγνώσθηκε θετική στον έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στο ίδρυμα την 2α Μαρτίου 2021. Η ηλικιωμένη δεν είχε εμβολιαστεί καθώς ο γιός της εγγράφως (05/01/2021) αρνήθηκε τον εμβολιασμό της μητέρας του, παρά τη σχετική παρότρυνση του υπευθύνου γιατρού και τη γενική οδηγία της Διεύθυνσης του Ιδρύματος.

Η ηλικιωμένη, με ήπια συμπτώματα, διακομίσθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο το ίδιο βράδυ. Εισήχθη σε κλινική covid και μέχρι του θανάτου της, σύμφωνα με την ιατρική ενημέρωση, δεν διασωληνώθηκε, ούτε εισήχθη στη ΜΕΘ.

Για τον θάνατό της και την πρωταρχική αιτία θανάτου (ιογενής πνευμονία), ενημερώθηκε το Χαρίσειο από το νοσοκομείο σήμερα αργά το μεσημέρι.

Υπογραμμίζεται ότι οι ανακοινώσεις του Χαρίσειου Γηροκομείου βασίζονται πάντοτε σε επίσημα στοιχεία».

Νωρίτερα σήμερα το Χαρίσειο Γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη είχε εκδώσει άλλη ανακοίνωση σχετικά με τον νέο κύκλο ελέγχων για τον κορονοϊό σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους του ιδρύματος.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν υπήρξε καμία αναφορά σχετικά με τον θάνατο της 85χονης φιλοξενούμενης του ιδρύματος.

Με πληροφορίες από GrTimes.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Με την πλάτη στον τοίχο το ΕΣΥ: «Ασφυξία» στις ΜΕΘ – Όλα τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr