ΣΤΙΣ 18:30 ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Επέκταση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα εισηγούνται οι ειδικοί- Τι αλλάζει για τον κωδικό 2

Lockdown: Επέκταση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα εισηγούνται οι ειδικοί- Τι αλλάζει για τον κωδικό 2
AP Photo

Ολοκληρώθηκε λίγη ώρα πριν τις 5 το απόγευμα η καθιερωμένη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, που θα κρίνει την «τύχη» των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται την επέκταση της κυκλοφορίας μέχρι τις 21:00 τα Σαββατοκύριακα, αντί για τις 19:00, ενώ αίρονται οι περιορισμοί για κάποιες δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί εισηγούνται το άνοιγμα των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο για τις περιπτώσεις που καλύπτει ο κωδικός «2», καθώς φαίνεται να ανοίγουν τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα κέντρα περιποίησης άκρων. Ως εκ τούτου, οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν για αυτούς τους λόγους και με μηχανή ή αυτοκίνητο, καλύπτοντας αποστάσεις μεγαλύτερες των 2 χλμ. από την κατοικία τους.

Από ό,τι φαίνεται, δεν θα ισχύει το ίδιο για τη χρήση του κωδικού «6», που αφορά στην άθληση. Σε αυτήν την περίπτωση, οι περιορισμοί διατηρούνται και οι πολίτες θα μπορούν είτε πεζή είτε με ποδήλατο, να κινούνται σε «ακτίνα» 2χλμ από την οικία τους.

Από την επέκταση της κυκλοφορίας ως τις 9 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα, καθίσταται σαφές, ότι διευρύνεται και το ωράριο των σούπερ μάρκετ και καταστημάτων τροφίμων.

Ακόμη, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα επιτρέπεται το ψάρεμα εντός δήμου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: ΠΟΕΔΗΝ – Δεκάδες οι διασωληνωμένοι με covid-19 εκτός ΜΕΘ