ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν rapid τεστ για όλους από τα φαρμακεία - Πόσα και πώς θα κάνουν οι πολίτες

Δωρεάν rapid τεστ για όλους από τα φαρμακεία - Πόσα και πώς θα κάνουν οι πολίτες
ΙΝΤΙΜΕ

Πώς θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν τα δωρεάν rapid test κατά του κορονοϊού, στα φαρμακεία. Πρώτη χώρα στην ΕΕ η Ελλάδα που εξασφαλίζει δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες. 

Τη διενέργεια μαζικών δωρεάν rapid τεστ κορονοϊού από τα φαρμακεία ανακοίνωσε την Παρασκευή 19/03 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όπως είπε ο κ. Σκέρτσος, κάθε πολίτης θα μπορεί να επιδεικνύει τον ΑΜΚΑ του και να προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του έως 4 τεστ τον μήνα, με δυνατότητα δηλαδή για ένα τεστ την εβδομάδα.

Εκατομμύρια από αυτά τα τεστ θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από τα τέλη του μήνα.

Ακόμη, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι τον Απρίλιο θα εμβολιαστεί η ευπαθής ομάδα Α (60+) και το Μάιο η ευπαθής ομάδα Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.

Ο υφυπουργός ευχαρίστηκε τους πολίτες για την ατομική, συλλογική και εθνική ευθύνη που επέδειξαν, ενώ απηύθυνε και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο υγειονομικό προσωπικό, τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους εδώ και ένα χρόνο.

«Είναι πολύ σημαντικό να εργάζεσαι για να φεύγει ο φόβος από τις ζωές των ανθρώπων, και δη των πιο ευάλωτων, επισήμανε εξάλλου, και να πάρει τη θέση της η ελπίδα για τη ζωή, η ελευθερία», είπε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.785 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 64 θάνατοι σε 24 ώρες, 649 οι διασωληνωμένοι