ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Να επιλυθούν ζητήματα πριν διατεθούν από φαρμακεία rapid tests

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Να επιλυθούν ζητήματα πριν διατεθούν από φαρμακεία rapid tests

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να εξετασθούν και να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τον τρόπο και τη διαδικασία διάθεσής τους.

Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοίνωσε την Παρασκευή (19/03) τη δωρεάν διάθεση από φαρμακεία rapid test –self testing, ωστόσο, φαίνεται πως οι φαρμακοποιοί δεν είχαν ενημερωθεί.

Αν και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επεξεργαζόταν αυτό το διάστημα μια παρόμοια πρόταση την οποία θα υπέβαλλε στην κυβέρνηση - με δεδομένο ότι σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης τα φαρμακεία μετέχουν πλέον στη διαθεση τεστ στους πολίτες - οι ανακοινώσεις χθες τον πρόλαβαν χωρίς να έχει υπάρξει πρώτα γνωστοποίηση και απαραίτητες διευκρινίσεις προς τους φαρμακοποιούς.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαραμκευτικός Σύλλογος, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν πριν φτάσουν στα φαρμακεία τα rapid tests.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΦΣ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ προσφάτως εξέτασε τη δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των rapid test ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 μέσα από τα φαρμακεία μας κατά τα πρότυπα άλλων χωρών που έχουν ήδη εφαρμόσει τη διαδικασία όπως Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Τσεχία, Αυστρία και τελευταία και η Κύπρος και αποφάσισε να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στον Υπουργό Υγείας.

Οι χθεσινές δηλώσεις της κυβέρνησης αφορούν τη δωρεάν διάθεση, μέσω των φαρμακείων, rapid test που θα γίνονται από τους ίδιους τους πολίτες.

Η επιλογή από την κυβέρνηση, βάσει της τρέχουσας συγκυρίας, της δυνατότητας μαζικής διάθεσης test ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 για τον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων, θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ αφού προηγηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να εξετασθούν και να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τον τρόπο και τη διαδικασία διάθεσής τους.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο, εστίαση και μετακινήσεις εκτός νομού – Όλες οι ημερομηνίες