ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Με τμήματα από σύμμαχες χώρες η στρατιωτική παρέλαση – Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε

25η Μαρτίου: Με τμήματα από σύμμαχες χώρες η στρατιωτική παρέλαση – Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε

Πληροφορίες για την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές στην Αττική έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Αρχικά διευκρίνισε ότι αντί για τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν θα βρεθεί στην Ελλάδα λόγω του νέου lockdown στη χώρα του, τη Γαλλία θα εκπροσωπήσει η υπουργός Άμυνας της χώρας, Φλοράνς Παρλί.

Όπως είπε η κυρία Πελώνη η έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 θα γίνει «το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Μαρτίου, στο ανακαινισμένο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης με την ξενάγηση του πρωθυπουργού και των επισήμων προσκεκλημένων με έμφαση σε πίνακες ζωγραφικής εμπνευσμένους από την επανάσταση».

«Το βράδυ της Τετάρτης θα ακολουθήσει δείπνο στους επίσημους στο Προεδρικό Μέγαρο» πρόσθεσε η κυρία Πελώνη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί δοξολογία με περιορισμένο αριθμό παρισταμένων» στη Μητρόπολη Αθηνών, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου και ανάκρουση των εθνικών ύμνων των τιμώμενων χωρών και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση.

Όπως είπε η κυρία Πελώνη θα παρελάσουν «πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής» ενώ «για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες».

Στον αττικό ουρανό μαζί με τα ελληνικά αεροσκάφη θα πετάξουν σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας.

Όσο για τη μετάδοση αυτή, όπως διευκρίνισε η κυρία Πελώνη, θα εμπλουτίζεται με πλάνα από τη σύγχρονη όψη της πόλης και τα ιστορικά της μνημεία με στόχο να μεταδοθεί η εικόνα «μιας χώρας εξωστρεφούς που είναι περήφανη για το μέλλον της».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίταξη: «Φύλλα πορείας» σε 206 γιατρούς για τη «μάχη» με τον κορονοϊό - Η διαδικασία