ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Η χειρότερη μέρα... μέχρι την επόμενη - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Η χειρότερη μέρα... μέχρι την επόμενη - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει! Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι δραματικά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα. Τα ρεκόρ σπάνε το ένα μετά το άλλο. Τι δείχνει το Infographic του Newsbomb.gr.

Αν μέχρι σήμερα χαρακτηρίζαμε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον κορονοϊό ως επικίνδυνη, βλέποντας τα σημερινά αποτελέσματα του ΕΟΔΥ, θα μπορούσαμε να πούμε πως τα πράγματα είναι πλέον δραματικά.

Το τρίτο κύμα της πανδημίας αποδεικνύεται το χειρότερο όλων, με τα κρούσματα να σπάνε κάθε ρεκόρ, τις ΜΕΘ στην Αττική να αγγίζουν σε πληρότητα το 100% και την επαρχία να βρίσκεται στο... κόκκινο!

Τα σημερινά στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ προκαλούν τρόμο, τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων, όσο κυρίως για τον αριθμό των ασθενών που βρίσκονται στην Εντατική.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 242.347 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 699 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.613 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 518 (ημερήσια μεταβολή +31.47%).

Το Infographic του Newsbomb.gr είναι ενδεικτικό της άσχημης επιδημιολογικά κατάστασης που επικρατεί στη Χώρα μας:

Οι αριθμοί δυστυχώς καταγράφουν πλήρως τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Είναι προφανές πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στις αντοχές του Συστήματος Υγείας, όπου οι διαθέσιμες ΜΕΘ στην Αττική είναι ανύπαρκτες, ενώ «απειλούνται» και της περιφέρειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Διπλό «μαύρο» ρεκόρ - 3.586 νέες μολύνσεις, 699 διασωληνωμένοι και 51 θάνατοι