ΕΛΛΑΔΑ

Αργολίδα: Ελληνική σημαία εντυπωσιακών διαστάσεων στη Νέα Κίο - Την αφιέρωσαν στους γιατρούς

Αργολίδα: Ελληνική σημαία εντυπωσιακών διαστάσεων στη Νέα Κίο - Την αφιέρωσαν στους γιατρούς

Άλλη μια εντυπωσιακή ελληνική σημαία έκανε σήμερα, Τρίτη, την εμφάνισή της σε ελληνική πόλη και συγκεκριμένα στη Νέα Κιό της Αργολίδας με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Την πρωτοβουλία για τη σημαία σε κεντρικό κτήριο στην πλατεία της Νέας Κίου ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Γιάννης Αθανασόπουλος.

Η σημαία έχει εμβαδόν 140 τ.μ. και αναρτάται σε κάθε Εθνική επέτειο τα τελευταία χρόνια.

Δείτε στη galllery που ακολουθεί φωτογραφίες από την εντυπωσιακών διαστάσεων σημαία:

Η κίνηση αυτή προκάλεσε μεγάλη εντύπωση καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές σημαίες στη χώρα μας.

Την σημαία ο κύριος Αθανασόπουλος την αφιέρωσε στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τον φονικό ιό και φυσικά στους ήρωες γνωστούς και άγνωστους που αγωνίστηκαν δίνοντας την ζωή τους για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τούρκικο ζυγό.

Στη Σαντορίνη εντωμεταξύ κατασκεύασαν ελληνική σημαία μεγέθους 1.500 τετραγωνικών μέτρων με στόχο την και αναγνώρισής της ως παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες!

Η γιγαντιαία σημαία αναμένεται να αναρτηθεί την 25η Μαρτίου στο νησί για την ανάδειξη της επετείου των 200 χρόνων απο την Ελληνική Επανάσταση, ενώ το κόστος των 7.000 ευρώ που απαιτούνται για την κατασκευή της βρήκε αρκετούς υποστηρικτές.

Ταυτόχρονα, τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις χορηγίες για την σημαίας έχουν σκοπό φιλανθρωπικό, καθώς θα προσφερθούν δωροεπιταγές για αγορά τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Σε ανάρτησή τους οι διοργανωτές αναφέρουν: «1500 τ.μ!!!! η σημαία μας αντί για 1350 τ.μ. Είναι πραγματικότητα, είναι αλήθεια! Η Μεγαλύτερη σημαία ιστού στον κόσμο είναι γεγονός και θα κυματίσει στον καταγάλανο ουρανό της Σαντορίνης μας. Η σημαία μας, η σημαία των Σαντορινιών και όλων των Ελλήνων είναι 1500 τ.μ.».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στον «αέρα» του ΣΚΑΪ - Λουράντος: «Ντροπή σας, φύγετε τώρα από το φαρμακείο μου»