ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Από Απρίλιο η άρση - Τι προτείνουν οι ειδικοί και τι τους ανησυχεί

Lockdown: Από Απρίλιο η άρση - Τι προτείνουν οι ειδικοί και τι τους ανησυχεί
AP PHOTOS

Lockdown: Η έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, βάζει «φρένο» στις συζητήσεις για το ενδεχόμενο άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων 

Παρά την προσπάθεια για σταδιακή άρση του πολύ αυστηρού lockdown στην Ελλάδα, τα προγνωστικά ανατρέπονται, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σταθερά περισσότερα από 3.000 κάθε μέρα και οι διασωληνωμένοι αγγίζουν τους 700.

Επί τάπητος τίθεται το σχέδιο για παράταση του αυστηρού lockdown που βιώνουμε όλοι αυτές τις μέρες, έως τις 25 Απριλίου, δηλαδή έως τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Την πεποίθηση αυτή έσπευσε να στηρίξει με τις δηλώσεις του ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Σαρηγιάννης, εξήγησε ότι είναι ανώφελο να συζητάμε πότε θα ανοίξει η κοινωνία, καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν είναι ενθαρρυντικά.

«Δεν έχει νόημα να συζητάμε να ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο νωρίτερα από τις 12 Απριλίου, είναι μαθηματικά αδύνατον», είπε χαρακτηριστικά.

«Καλύτερα τα πράγματα το Πάσχα»

Ο ίδιος σημείωσε ότι το Πάσχα τα πράγματα θα είναι καλύτερα καθώς θα έχουμε αρχίσει να βλέπουμε μια πτώση των κρουσμάτων, η οποία θα δώσει ανάσα στο σύστημα υγείας.

«Θα είμαστε καλύτερα το Πάσχα. Με δεδομένα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου θα είμαστε σε μία πτωτική πορεία, η οποία θα μπορούσε να είναι συνεχώς πτωτική. Αργή αλλά πτωτική μέχρι το καλοκαίρι».

Επιπλέον υπογράμμισε πως σημαντικό βήμα για την πορεία της πανδημίας, αποτελούν τα self-tests τα οποία θα κάνουν οι πολίτες μόνοι τους.

«Πρέπει να σταματήσει αυτός ο μεμψίμοιρος διάλογος για το πώς μπορούν να γίνουν τα τεστ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επανάσταση 25ης Μαρτίου 1821: Κοιτάξτε τα παιδιά σας στα μάτια και πείτε τους για τον Γέρο του Μωριά