ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Όσα δεν είδατε - Η κουβέρτα της Καμίλα και το ντύσιμο της Γιάννας Αγγελοπούλου

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Όσα δεν είδατε - Η κουβέρτα της Καμίλα και το ντύσιμο της Γιάννας Αγγελοπούλου
Intime News

Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην οποία συμμετείχαν για πρώτη φορά με αεροσκάφη των Πολεμικών Αεροποριών τους η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την επανάσταση του 1821, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Η παρέλαση ξεκίνησε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας στρατιωτικής διοίκησης. Στον χώρο προσήλθαν με βηματισμό οι τρεις αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, ενώ το πρώτο τμήμα που παρέλασε ήταν το έφιππο τμήμα με ιππείς που φορούσαν στολές διάφορων ιστορικών περιόδων.

«Είναι ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα στην καρδιά της Αθήνας» όπως ανέφερε ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας που μαζί με την επισμηνία Σοφία Κορμά είχαν επιφορτιστεί με την παρουσίαση της παρέλασης.

Τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν, πέρα από την Πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλη της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλί. Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κ.α.

Φυσικά εκεί ήταν και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελόπουλου που και σήμερα -όπως και χθες στην Πινακοθήκη- επέλεξε να φορέσει παραδοσιακή φορεσιά και να κεντρίσει τα βλέμματα στην παρέλαση.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Η Καμίλα κρύωσε και έβαλε κουβέρτα στα πόδια της

Η σύζυγος του Πρίγκιπα Καρόλου και δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα δεν άντεξε το κρύο στην Αθήνα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, παρόλο που είναι συνηθισμένη από τις χαμηλές θερμοκρασίες της Μεγάλης Βρετανίας.

Η θερμοκρασία στο Σύνταγμα όπου έγινε η στρατιωτική παρέλαση ήταν ιδιαίτερα χαμηλή. Έτσι, η Καμίλα αποφάσισε να προστατευτεί από το κρύο τοποθετώντας στα πόδια της μια λευκή κουβέρτα.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κλοπή θυρίδων στο Χαλάνδρι: Η κοσμική ζωή του Βασίλη Γκουρούση και το άγχος που τον πρόδωσε