ΕΛΛΑΔΑ

Καβγάς Δερμιτζάκη–Παυλάκη για το lockdown: «Αφελές ποστ» - «Το 'καψες»

Καβγάς Δερμιτζάκη–Παυλάκη για το lockdown: «Αφελές ποστ» - «Το 'καψες»

Καβγά στο Facebook για το θέμα του lockdown και το ενδεχόμενο άρσης του έστησαν ο γιατρός Γιώργος Παυλάκης και ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο καυγάς ξεκίνησε με ανάρτηση του Γιώργου Παυλάκη ο οποίος σχολίασε εμμέσως προηγούμενη ανάρτηση του Μανώλη Δερμιτζάκη - χωρίς να τον κατονομάζει – με την οποία ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης να ανοίξουν όλα και να βγει ο κόσμος έξω.

Ο κ. Παυλάκης στην ανάρτησή του, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «ειδικούς που έχουν πάρει σβάρνα και προτείνουν τη θεραπεία: αφού οι περισσότερες μολύνσεις γίνονται στα σπίτια, να βγούμε από τα σπίτια στις πλατείες, δεν χρειαζόμαστε μέτρα, άρα λύσαμε το πρόβλημα».

«Το ποστ είναι τουλάχιστον αφελές και εσύ Γιώργο έπρεπε πρώτος να το αντιληφθείς. Δεν μπορεί να λεμέ τέτοιες απλοϊκότητες και να μην καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Το βασικότερο πρόβλημα που πάμε να λύσουμε με το μερικό και προσεκτικό άνοιγμα δεν είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση από μετάδοση που έρχεται από έξω αλλά η μετάδοση από άτομο μιας οικογένειας σε άτομο άλλης οικογένειας που συναντιούνται σε κλειστούς χώρους (φίλοι, παιδιά, ολόκληρες οικογένειες)» απάντησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ακολούθησε «διάλογος» του Μανώλη Δερμιτζάκη με άλλους σχολιαστές της ανάρτησης Παυλάκη με τον γιατρό από τις ΗΠΑ να παρεμβαίνει κάποια στιγμή και να σχολιάζει: «το 'καψες».

«Δεν νομίζω, εσείς το καίτε με τη συνεχή επιμονή σε κάτι που είναι μη ρεαλιστικό και συνδυάζετε με ευχολόγια» ήταν η απάντηση του κ. Δερμιτζάκη.

Δείτε στη Gallery την ανάρτηση του γιατρού Παυλάκη και τον διάλογο με τον Μανώλη Δερμιτζάκη που ακολούθησε:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για «μαύρο» ρεκόρ - Ίσως αγγίξουν και τις 4.000