ΕΛΛΑΔΑ

SMS 13032: Με ραντεβού και click away στα καταστήματα - Τι πρέπει να στείλετε

SMS 13032: Με ραντεβού και click away στα καταστήματα - Τι πρέπει να στείλετε

SMS 13032: Από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, ανοίγουν τα καταστήματα μόνο με ραντεβού και μήνυμα με διάρκεια τριών ωρών στο 13032 και από αυτό το Σαββατοκύριακο (και μόνο για τα Σαββατοκύριακα) θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, στο πλαίσιο της μερικής άρσης του lockdown που ανακοίνωσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Αναλυτικά οι αλλαγές στην καθημερινότητά μας:

  • Με το SMS στο 13032 και μόνο με ραντεβού θα επιτρέπεται από Δευτέρα, 5 Απριλίου, το click away αλλά και το click in shop στα καταστήματα αλλά όχι στα εμπορικά κέντρα και τα mall
  • Από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με SMS στο 13033 με κωδικό 6, για τρία άτομα ή ανά οικογένεια, με τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής.
  • Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα επιτρέπεται και για το λιανεμπόριο, όπως ακριβώς ισχύει ήδη και για τα κομμωτήρια και για τα κέντρα αισθητικής
  • Το άνοιγμά στα σχολεία και στα πολυκαταστήματα θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα θα ανοίξουν κάποιες τάξεις από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα 5 Απριλίου

Eτσι ανοίγει από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, το λιανεμπόριο και οι αγορές θα γίνονται με sms στο 13032 και μόνο με ραντεβού στα καταστήματα.

Επίσης παράλληλα με το μήνυμα στο 13032 θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Τα outlet και τα Mall θα παραμείνουν κλειστά για μία ακόμη εβδομάδα και το άνοιγμά τους θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, ανάλογα και με τα κρούσματα κορονοϊού που θα υπάρχουν.

Παραδείγματα για τα μαγαζιά που θα είναι ανοιχτά και πώς θα λειτουργούν

Ολα τα καταστήματα που είναι στην οδό Ερμού και είναι μικρά

Ενα άτομο ανά 25 τ.μ. και 20 στο σύνολο, αν είναι μεγαλύτερο το κατάστημα

Ολα τα συνοικιακά καταστήματα σε άλλες περιοχές της Αττικής και όχι μόνο

Ανοιχτά θα είναι και τα μεγάλα καταστήματα αρκεί να μην είναι μέσα σε εμπορικό κέντρο γιατί τότε θα είναι κλειστό το συγκεκριμένο κατάστημα

Πώς λειτουργεί το 13032

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα ισχύει και για το λιανεμπόριο, όπως ισχύει ήδη και για τα κομμωτήρια και για τα κέντρα αισθητικής.

Έτσι, αν κάποιος πελάτης μένει στη Νέα Σμύρνη και θέλει να πάει για ψώνια στην οδό Ερμού θα πρέπει να το κάνει, στέλνοντας μήνυμα στο 13032, κλείνοντας ραντεβού με το κατάστημα και θα πρέπει να έχει γυρίσει στο σπίτι του μέσα σε διάστημα τριών ωρών.

Αν αργήσει, δεν μπορεί να στείλει ξανά μήνυμα στο 13032, γιατί υπάρχει «κόφτης» για ένα μόνο μήνυμα την ημέρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Μέτρα «ανάσα» για τους πολίτες - Με SMS στα καταστήματα - Τι αλλάζει στις μετακινήσεις