ΕΛΛΑΔΑ

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Τι αλλάζει από το Σάββατο – Το παρασκήνιο

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Τι αλλάζει από το Σάββατο – Το παρασκήνιο
INTIME

Μια σημαντική αλλαγή στη μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα ισχύσει από το προσεχές Σάββατο.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς η μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα είναι ελεύθερη από το Σάββατο αλλά μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την χαλάρωση αυτή φοβούμενοι συνωστισμούς από κατάχρηση και κακή χρήση του κωδικού 6 στο SMS στο 13033.

Για το λόγο αυτό εξάλλου ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε κατά τη διάρκεια των σχετικών ανακοινώσεων ότι το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί πιλοτικά προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση εικόνων συνωστισμού θα υπάρξει άρση της χαλάρωσης και επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς.

«Οι διαδημοτικές ανοίγουν πιλοτικά από αυτό το Σαββατοκύριακο και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, δίνοντας τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του Δήμου κατοικίας μας. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι ξεκάθαρο, οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας» ήταν οι χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Θέλουμε να εκτονωθεί και να ασκηθεί ο κόσμος, όμως αυτό πρέπει να γίνει με κανόνες» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Όπως διευκρίνισε «από το Σάββατο αυτό πιλοτικά ανά οικογένεια ή μέχρι 3 άτομα η μετακίνηση, αλλά με ξεκάθαρη σύσταση εκ μέρους μας αποφυγής συνωστισμών και κατάχρησης της δυνατότητας αυτής και, κυρίως, με υποχρεωτική χρήση μάσκας».

«Χρησιμοποιούμε με φειδώ, με μέτρο, με σύνεση τη δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου λόγω νέων συγχρωτισμών, λόγω νέων συνωστισμών» κατέληξε ο κ.Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με τη χρήση κωδικού 6 στο SMS στο 13033 επιτρέπεται για τις καθημερινές μόνο για την επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης νυχιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Μέτρα «ανάσα» για τους πολίτες - Με SMS στα καταστήματα - Τι αλλάζει στις μετακινήσεις

Ροή Ειδήσεων