ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Με την πλάτη στον τοίχο η Ελλάδα – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Με την πλάτη στον τοίχο η Ελλάδα – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Εφιαλτικά τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα, με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και αρνητικά ρεκόρ διασωληνωμένων – Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr

Για ένα ακόμα 24ωρο τα δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την κατάσταση στη χώρα σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού, είναι εφιαλτικά. Το μέγιστο πρόβλημα, πέρα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, είναι η κατάσταση στο σύστημα υγείας η οποία είναι οριακή.

Τα νοσοκομεία ζουν καταστάσεις «ασφυξίας», με τον αριθμό των διασωληνωμένων να αυξάνεται διαρκώς και τα αρνητικά ρεκόρ να καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο. Παράλληλα, η μακάβρια λίστα των συνανθρώπων μας που χάνουν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού διαρκώς μεγαλώνει με τον αριθμό των θανάτων επίσης να παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

Είναι ενδεικτικό πως την Πέμπτη (01.04) καταγράφηκαν 3.491 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων ανέβηκε στους 755 καταγράφοντας ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ. Επιπλέον, άλλοι 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της φονικής νόσου.

Η Αττική εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, τόσο σε ό,τι αφορά τις μολύνσεις του τελευταίου 24ωρου όσο κυρίως λόγω της κατάστασης συναγερμού που επικρατεί στα νοσοκομεία. Στο λεκανοπέδιο καταγράφηκαν 1.649 κρούσματα, με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί και για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Στη συμπρωτεύουσα εντοπίστηκαν 467 κρούσματα, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη περιφερειακή ενότητα σε κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Η επιδημιολογική εικόνα της Πέμπτης 1 Απριλίου 2021Newsbomb.gr

Οι αριθμοί δυστυχώς καταγράφουν πλήρως τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ενώ το άνοιγμα δραστηριοτήτων που ανακοινώθηκε προκαλεί προβληματισμό. Ευχή όλων είναι να υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας, πλην όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι αισιόδοξα και η χώρα εξακολουθεί να είναι με την πλάτη στον τοίχο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Επέλαση» μεταλλάξεων - Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν 478 νέα στελέχη