ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Κρίσιμη η κατάσταση στο ΕΣΥ - «Ναι» στο «άνοιγμα» αλλά με πολλά τεστ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Κρίσιμη η κατάσταση στο ΕΣΥ - «Ναι» στο «άνοιγμα» αλλά με πολλά τεστ

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Υπέρ των μέτρων ανοίγματος της οικονομίας τάχθηκε – μιλώντας στο Newsbomb.gr - η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη – Ωστόσο ανέφερε ότι θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα και να διενεργούνται όσο το δυνατών περισσότερα τεστ.

Υπέρ των μέτρων ανοίγματος της οικονομίας τάχθηκε – μιλώντας στο Newsbomb.gr - η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη – Ωστόσο ανέφερε ότι θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα και να διενεργούνται όσο το δυνατών περισσότερα τεστ.

«Είμαι υπέρ των μέτρων που ανακοίνωση η κυβέρνηση. Άλλωστε δεν υπήρχε πια κανένα νόημα για αυστηρό lockdown αφού πλέον ο κόσμος δεν το τηρεί. Παρόλα αυτά πρέπει από εδώ και στο εξής να υπάρχει μεγάλη προσοχή και να διενεργούνται πολλά τεστ ώστε να βρίσκονται τα κρούσματα και να γίνεται ιχνηλάτηση».

Τα παραπάνω ανέφερε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, προσθέτοντας ακόμα ότι: «θα πρέπει να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί».

Σε σχέση με το ΕΣΥ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, σημείωσε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και το σύστημα «ζορίζεται» καθημερινά ενώ συμπλήρωσε ότι θα χρειαστεί προσωπικό για τις νέες ΜΕΘ Covid που δίνονται.

Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Την εκτίμηση ότι θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα από το περσινό εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. «Δεν θα είναι όπως πέρσι. Θα είμαστε έξω με μάσκες και αποστάσεις και ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων και πόσα εμβόλια θα έχουμε κάνει, θα αξιολογήσουμε μια εβδομάδα πριν το αν θα μπορούμε να πηγαίνουμε από νομό σε νομό» ανέφερε.

Για την εστίαση, η κ. Παγώνη, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι μετά τις 10 Απριλίου πρέπει να ανοίξει «γιατί είναι προτιμότερο να καθόμαστε σε εξωτερικούς χώρους με έλεγχο του τι κάνουμε, αντί να μαζευόμαστε όλοι σε μια πλατεία, σε ένα παγκάκι να έχουμε τα αποτελέσματα που έχουμε».

«Βράζει» η Αττική με 1.649 μολύνσεις

Το κέντρο της Αθήνας «πνίγεται» από κορονοϊό καθώς είχε 469 κρούσματα, τα περισσότερα από κάθε άλλη περιοχή στη χώρα. Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και στα Βόρεια Προάστια που είχαν 229 μολύνσεις, ενώ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών σημειώθηκαν 219 και στον Πειραιά 211.

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 199
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 229
  • Δυτική Αττική 114
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 219
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 469
  • Νήσοι 13
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 195
  • Πειραιάς 211

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.