ΕΛΛΑΔΑ

Διαδημοτικές μετακινήσεις: Οι αλλαγές από το Σάββατο 3 Απριλίου - Ο περιορισμός στα σούπερ μάρκετ

Δίνεται το «πράσινο φως» για τις διαδημοτικές μετακινήσεις
IN TIME

Ελεύθερη μετακίνηση από δήμο σε δήμο από το Σάββατο (03/04) - Τι πρέπει να προσέξετε

Δίνεται το «πράσινο φως» στις διαδημοτικές μετακινήσεις για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, με την αποστολή sms στο 13033 με κωδικό «6», από το Σάββατο 3 Απριλίου 2021.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρότινος, δεν επιτρεπόταν οι πολίτες να αλλάξουν δήμο για να αθληθούν.

Παρελθόν θα αποτελεί από αύριο ο περιορισμός για τη χρήση του κωδικού 6 στο SMS στο 13033 που προβλέπει αποστολή μόνο για βόλτα με τα πόδια ή με το ποδήλατο, ωστόσο το μέτρο αυτό θα βρίσκεται σε ισχύ μόνο για τα σαββατοκύριακα, καθώς τις καθημερινές δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με χρήση του κωδικού 6.

Αντίθετα από τη Δευτέρα θα είναι δυνατή η μετακίνηση από δήμο σε δήμο για αγορές από κατάστημα.

Όπως διευκρίνισε ο ΓΓ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης «για ψώνια επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, όποιος πολίτης θέλει να προχωρήσει σε αγορά, θα πρέπει πρώτα να κανονίσει το ραντεβού με το κατάστημα στο οποίο θέλει να κάνει τα ψώνια του είτε με click away είτε με click in shop και στη συνέχεια να στέλνει SMS στο 13032.

«Μπορούμε να στέλνουμε μόνο ένα ημερήσιο μήνυμα και μόνο το ονοματεπώνυμο. Σε 2ο μήνυμα θα γυρίζει αρνητική απάντηση» πρόσθεσε ο κ. Σταμπουλίδης.

Υπενθύμισε, τέλος, ότι αφενός για την αγορά από κατάστημα «χρειάζεται ταυτότητα, ή διαβατήριο» προκειμένου να μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση σε περίπτωση ελέγχου και αφετέρου πως «στην επιλογή του click away πληρώνουμε με κάρτα, όχι με μετρητά».

Περιορισμός για τα σούπερ μάρκετ

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές θα μπορούν να επισκέπτονται καταστήματα εκτός του δήμου κατοικίας τους για να κάνουν αγορές- έχοντας κλείσει ραντεβού και αφού στείλουν SMS στο 13032. Όμως, εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός της απόστασης 2 χιλιομέτρων από την κατοικία σε ό,τι αφορά τη μετάβαση σε σούπερ μάρκετ ή άλλο κατάστημα τροφίμων. Επίσης, για αυτές τις αγορές οι πολίτες θα συνεχίσουν να στέλνουν SMS με τον κωδικό 2 στο 13033.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του λιμενικού – Βίντεο-ντοκουμέντο