ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Ελεύθερη η μετακίνηση από δήμο σε δήμο και για αγορά από κατάστημα

Γεωργιάδης: Ελεύθερη η μετακίνηση από δήμο σε δήμο και για αγορά από κατάστημα

Διευκρινίσεις για την λειτουργία των καταστημάτων από Δευτέρα και τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε «και για τα ψώνια από εμπορικά καταστήματα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από Δήμο σε Δήμο».

«Θα κλείνει ραντεβού ο καταναλωτής με το κατάστημα. Ο καταναλωτής μπορεί να μένει στην Κηφισιά και το κατάστημα να είναι στην Γλυφάδα. Με το 13032 θα έχεις ένα sms στο κινητό σου, που σου επιτρέπει να κάνεις αυτήν την συναλλαγή, πάντοτε με τήρηση των μέτρων για τον αριθμό πελατών στο κατάστημα» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αν έχεις και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο και πέμπτο ραντεβού για ψώνια, θα μπορείς να το κάνεις, μέσα στις τρεις ώρες που δίνει περιθώριο το sms στο 13032».

Διευκρίνισε, επίσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως «όταν κλείνεις ραντεβού θα πρέπει να έχεις απαντητικό sms ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος, ενώ δεν θα μπορείς να στείλεις δεύτερο sms για ψώνια, μέσα στην ημέρα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε γιατί δόθηκε προτεραιότητα στο λιανεμπόριο λέγοντας ότι «αντιμετώπιζε πολύ μεγάλη πίεση μετά από τόσο καιρό που ήταν κλειστό».

Επανέλαβε, δε, όπως ανακοίνωσε και ο Νίκος Χαρδαλίας την Τετάρτη, ότι το άνοιγμα αφορά όλα τα καταστήματα «εκτός από αυτά σε mall και τα πολυκαταστήματα».

«Εάν η πρώτη εβδομάδα εξελιχθεί καλά, θα μπορούσαν να ανοίξουν και αυτά την επόμενη εβδομάδα» συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Απηύθυνε, ακόμα, έκκληση στους πολίτες «να μην σπαταλήσουμε την ευκαιρία. Θα είναι κρίμα να έχουμε πισωγύρισμα. Εμείς θέλουμε να μην ξανακλείσει το λιανεμπόριο, θέλουμε να ανοίγει σταδιακά το λιανικό εμπόριο».

Γυμναστήρια, πρακτορεία ΟΠΑΠ, εστίαση, ψάρεμα

Επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση δεν γίνεται να ανοίξουν τα γυμναστήρια, διότι υγειονομικά θεωρούνται εστίες μετάδοσης, λόγω των συνθηκών άθλησης όσων τα χρησιμοποιούν.

Για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι επίσης δεν δόθηκε έγκριση από την Επιτροπή στην πρόταση του Υπουργείου για να ανοίξουν από την Δευτέρα, προσθέτοντας ότι θα επανεξεταστεί το εν λόγω θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε «είμαστε κοντά στο να προτείνουμε το άνοιγμα της Εστίασης, με χρήση των εξωτερικών χώρων».

Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε την κριτική και δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχει «προβληματισμός» στην Επιτροπή των Ειδικών επειδή «καπελώνεται» από την Κυβέρνηση, απαντώντας ότι «η απόφαση της Επιτροπής ήταν ομόφωνη. Πολλές από τις προτάσεις της Κυβέρνησης δεν έγιναν δεκτές, ενώ υπήρξαν και τις προηγούμενες ημέρες πολλές αναφορές από μέλη της Επιτροπής ότι θα έπρεπε να ανοίξουν πολλές δραστηριότητες, όμως αυτό τελικώς δεν έγινε. Είναι κρίμα να γίνεται σπέκουλα με τέτοια θέματα».

Για το ψάρεμα, είπε ότι εφόσον τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση, θα μπορούσε κάποιος, εντός των ορίων που επιτρέπεται, να πάει και για ψάρεμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Μέτρα «ανάσα» για τους πολίτες - Με SMS στα καταστήματα - Τι αλλάζει στις μετακινήσεις