ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαλύψεις για το Παίδων: Οι μαρτυρικές καταθέσεις των γιατρών «καίνε» τον 60χρονο τραυματιοφορέα

Αποκαλύψεις για το Παίδων: Οι μαρτυρικές καταθέσεις των γιατρών «καίνε» τον 60χρονο τραυματιοφορέα

Συγκλονίζει η κατάθεση της αναισθησιολόγου - Πώς ο σάτυρος τραυματιοφορέας ασελγούσε σε παιδάκια ακόμα και όταν αυτά ήταν πάνω σε φορείο.

Αποκαλυπτικές καταθέσεις από τους γιατρούς που βρίσκονταν στα χειρουργεία και είχαν αντιληφθεί την κακοποίηση που έκανε ο τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο σε παιδιά που βρίσκονταν στο χώρο του χειρουργείου, περιλαμβάνει η δικογραφία που είχε στα χέρια του ο ανακριτής που έδειξε το δρόμο για τη φυλακή στον τραυματιοφορέα.

Πιο αποκαλυπτική από όλες ήταν η κατάθεση της αναίσθησιολογου που είδε πρώτη τις ύποπτες κινήσεις του πάνω από ένα κοριτσάκι έξι ετών την ώρα που είχε γίνει η αναισθησία και ετοιμαζόταν για το χειρουργείο. Ήταν αυτή η γιατρός που κατήγγειλε τα πάντα αρχικά στην επιμελήτριά της και στη συνέχεια στο διοικητή του νοσοκομείου.

Τρία κακουργήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων περιλαμβάνονται στην ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά του 60 χρόνου τραυματιοφορέα. Για την υπόθεση, που δημοσιοποιήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα Χάιδω Ζούγρη, μετά από παραγγελία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκειμένου να ερευνηθούν σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος του εν λόγω εργαζόμενου του Νοσοκομείου για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων ασθενών. Συγκεκριμένα η αναισθησιολόγος αναφέρει στη κατάθεση της.

«....Ο τραυματιοφορέας έφερε το παιδί στον προθάλαμο και στη συνέχεια στο εργαστήριο για να ξεκινήσει η διαδικασία της αναισθησίας. Ενώ η μικρή ήταν υπό αναισθησία και διασωληνωμένη, εγώ ενώ βρισκόμουν σε θέση πλαγίως του παιδιού, κάποια στιγμή έσκυψα, δε θυμάμαι για ποιο λόγο, ασυναίσθητα κοίταξα προς την ασθενή η οποία ήταν ακάλυπτη στο χειρουργικό τραπέζι. Αυτό που είδα ήταν μία απότομη απόσυρση του χεριού του τραυματιοφορέα από τα γεννητικά όργανα του παιδιού. Αυτό διήρκεσε κλάσματα του δευτερολέπτου. Είδα την απότομη απόσυρση από το σημείο αυτό. Την ώρα που σας είπα ότι είδα να αποσύρει το χέρι του το παιδί ήταν εντελώς ακάλυπτο δηλαδή γυμνό. Εκείνος βρισκόταν αριστερά της στο ύψος του ισχίου. Είχα την αίσθηση ότι ο τραυματιοφορέας με παρακολουθούσε με το βλέμμα του, ενδεχομένως επειδή είχα αντιληφθεί την κίνηση του χεριού του.

Ερώτηση: Για ποιο λόγο θα μπορούσε ο τραυματιοφορέας να έχει το χέρι του στο συγκεκριμένο σημείο στο σώμα ενός ασθενούς.

Απάντηση: Δεν προβλέπεται να έχει εκεί το χέρι του. Ο τραυματιοφορέας βοηθάει στην σταθεροποίηση του ασθενούς, κρατώντας τον από τις κλειδώσεις των άκρων, των χεριών και των ποδιών δηλαδή.

Την ώρα που η νοσηλεύτρια αφαίρεσε το εσώρουχο του παιδιού παρατήρησε κάποια σημάδια στο εσώρουχο του. Το είδαμε και εγώ με την επιμελήτρια ότι ήταν στο σημείο του εσώρουχο. Αναρωτηθήκαμε από πού μπορεί να προέρχεται. Ψάξαμε το σώμα του παιδιού μήπως υπάρχει κάποια εξωτερική πηγή που να δικαιολογεί τα σημάδια αυτά, δεν βρήκαμε όμως κάτι.

Έστειλα ένα μήνυμα στην επιμελήτριά μου όπου της έγραφα ότι ήθελα να της μιλήσω ιδιαιτέρως. Βγήκαμε έξω από τον χώρο και της διηγήθηκα αυτά που είχα παρατηρήσει προηγουμένως με τον τραυματιοφορέα. Τι ζήτησα να διαχειριστούμε το ζήτημα με διακριτικό και υπεύθυνο τρόπο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι γονείς ενημερώθηκαν για τα ίχνη που είχαν βρεθεί. Την επόμενη Δευτέρα με πήρε τηλέφωνο η επιμελήτρια και μου είπε ότι θα έπρεπε να πάμε στο διοικητή του νοσοκομείου και να του αναφέρουμε ό,τι είχε γίνει. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο υποδιοικητής και ο νομικός σύμβουλος του νοσοκομείου. Εκείνη η μέρα ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκα με το συγκεκριμένο τραυματιοφορέα του νοσοκομείου, δεν τον γνώριζα και δεν ξανά συνεργάστηκα μαζί του».

Η εισαγγελέας είχε δώσει εντολή για διενέργεια προανάκρισης στη διεύθυνση προστασίας Ανηλίκων της ασφαλείας Αττικής και λίγες μέρες μετά, και ενώ ολοκληρώθηκε η έρευνα, πήραν εντολή από τις δικαστικές αρχές να συλλάβουν τον 60χρόνο.

Τον εντόπισαν στο σπίτι του στου Αμπελοκήπους και αφού του φόρεσαν χειροπέδες τον οδήγησαν να απολογηθεί. Ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται αποδίδοντας την όλη υπόθεση σε παρεξήγηση εκ μέρους των καταγγελλόντων.

Φέρεται επίσης να ισχυρίζεται πως ποτέ δεν είχε δώσει δικαιώματα κατά την επί σειρά ετών εκτέλεση των καθηκόντων του στο νοσοκομείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός 36χρονος Λοχαγός